Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daugavā ielaidīs aptuveni divus miljonus nēģu kāpuru

Ceturtdien, 6.jūnijā, Daugavā Dārziņu rajonā tiks ielaisti upes nēģu kāpuri. Kopumā plānots ielaist aptuveni divus miljonus nēģu kāpuru Daugavmalas ielas rajonā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Upes nēģi dzīves lielāko daļu pavada sālsūdenī, bet nārsto saldūdeņos. Kāpuri, kurus mēdz saukt par ņurņikiem, pavada upēs trīs līdz sešus gadus, sasniedzot 8-15 cm garumu, tad pārvēršas par pieaugušiem nēģiem un migrē uz jūru, lai pēc zināma laika atgrieztos nārstot upēs.

Pieaugušie īpatņi uzturas Rīgas līcī un Baltijas jūras piekrastē. Nārstot masveidā ienāk upēs no rudens līdz pavasarim, galvenokārt oktobrī un novembrī. Pieaugušie īpatņi var būt sastopami upēs visu gadu. Latvijā vismaz kopš 1960. gada tiek mākslīgi pavairots, ielaižot uz nārstu upēs virs aizsprostiem, bet 80. gados uzsākta arī kāpuru ielaišana.

Nēģu kāpuru iegādi un ielaišanu Rīgas domes Mājokļu un vides departaments finansē no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē. Pašvaldība rūpējoties par zivju resursu atjaunošanu katri gadu ūdenstilpēs ielaiž dažādu sugu zivis. Šogad maijā Buļļupē jau tika ielaisti aptuveni 1500 peležu mazuļu. Pērn Juglas ezerā tika ielaisti 2920 sīgu un 3487 peležu mazuļi, kā arī vairāk nekā 9000 līdaciņas. Savukārt Māras dīķī tika ielaisti 500 vienvasaras karpu un 500 līņu mazuļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas