Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dota atļauja Jaunā viļņa diskotēkas norisei

Šodien Rīgas domē parakstīta atļauja festivāla _Jaunais vilnis _nakts diskotēkas norisei rīt, 27.jūlijā, 11.novembra krastmalā, informēja Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Sīkākus paskaidrojumus, kāpēc atļauja izsniegta tikai aptuveni diennakti pirms pasākuma, Rīgas domē sniegt nevēlējās. "Tā ir parasta prakse, jo organizatoriem jāveic milzums dažādu saskaņojumu. Šajā gadījumā likumā nav noteikts termiņš, kad atļauja jāizsniedz - teorētiski tas var notiks arī piecas minūtes pirms pasākuma," sacīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, norādot, ka par kavēkļiem ir jājautā organizatoriem: "Tā ir viņu problēma."

Biedrība Demokrātiskie patrioti vēl pirms atļaujas izdošanas pauda apņemšanos to apstrīdēt administratīvajā tiesā.

Kā ziņots, gatavojoties festivāla Jaunais vilnis diskotēkai, jau no šāvakara plkst.22 līdz sestdienas, 28.jūlija, plkst.16 tiks slēgta satiksme 11.novembra krastmalā, taču pašvaldības atļauja pasākumam vēl nav saņemta. Pieteikums par Jaunā viļņa nakts diskotēkas rīkošanu 11.novembra krastmalā likumā noteiktā kārtībā pašvaldībā iesniegts šā gada 20.jūnijā. To iesnieguši festivāla organizatori - SIA Dzintara disks.

Organizatori par pasākuma apmeklēšanu plāno iekasēt ieejas maksu 7,50 latu apmērā, tomēr pašvaldība par 11. novembra krastmalas izmantošanu atlīdzību neprasa, apliecināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Kononova. "Nekad par publisko pasākumu rīkošanu krastmalā nav bijusi piemērota īres maksa," uzsvēra Kononova.

Pēc Rīgas mēra Nila Ušakova domām, Rīgā vasaras periodā ir nepieciešami vairāki lieli pasākumi dažādām gaumēm, kurus apmeklē gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi. "Jo vairāk saistošu un pēc iespējas dažādāku pasākumu, jo lielāka interese tūristiem apmeklēt," uzskata Rīgas mērs.

Vienlaikus pašvaldība atgādina, ka šo diskotēku translēs tiešraidē un rādīs vairākos atkārtojumos vairāki televīzijas kanāli, tādējādi kopējā auditorija, kas redzēs šo pasākumu un Rīgu, būs vairāk nekā 60 miljoni cilvēku - tā būšot lieliska reklāma Rīgai.

Savukārt virkne politiķu kritizē diskotēkas norisi šajā vietā, paužot viedokli, ka šāda veida pasākumiem 11.novembra krastmala nav īstā vieta, jo šeit būtu jānotiek valstiski nozīmīgiem, Latvijas tautas identitāti stiprinošiem pasākumiem.

Jau ziņots, ka Jaunā viļņa diskotēkai gatavojas arī pašvaldības SIA Rīgas satiksme, kas pasākuma norises laikā nodrošinās papildu sabiedriskā transporta reisus.

Diskotēkas laikā no šodienas plkst. 22 līdz sestdienai, 28. jūlijam, plkst.16 tiks slēgta satiksme 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Satiksme būs slēgta arī Poļu gātes posmā no 11. novembra krastmalas līdz Pils ielai un Bīskapa gātes posmā no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai.

No šāvakara plkst. 20 līdz 28. jūlija plkst. 16 tiks organizēta divvirzienu satiksme Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Doma laukumam un Doma laukuma posmā no Pils ielas līdz Jēkaba ielai.

No rītdienas, 27.jūlija, plkst.21 līdz 28.jūlija plkst.5 tiks slēgta ūdens transportlīdzekļu satiksme Daugavas akvatorija labajā pusē starp Akmens un Vanšu tiltu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas