Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ēbelmuižai Ziepniekkalnā jauni īpašnieki

Ēbelmuižu Ziepniekkalnā, Zaļenieku ielā 21, par 135 000 eiro izsolē iegādājusies SIA Finantex, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Finantex to iegādājusies par cenu, ko veido izsoles sākumcena plus viens izsoles solis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Finantex īpašnieks Mareks Mamajs, kurš ir arī lielākā un vecākā mākslinieciskās restaurācijas uzņēmuma Latvijā AS Būvuzņēmums Restaurators valdes priekšsēdētājs, tuvākajā laikā plānots piesaistīt restaurācijas arhitektu, kas izstrādās ēkas restaurācijas projektu. Mamajs uzsver, ka īpašums netika iegādāts kā "spekulācijas objekts", bet gan, lai atjaunotu to tā vēsturiskajā veidolā. Jautājums par telpu funkciju gan vēl nav izlemts, informēja Mamajs.

Kā liecina Firmas.lv pieejamā informācija, SIA Finantex ir 2006.gadā Rīgā reģistrēts būvniecības nozarē strādājošs uzņēmums ar pamatkapitālu 142 287 eiro. Tas 100% pieder Marekam Mamajam. 2013.gadu uzņēmums noslēdzis ar peļņu 17 423 eiro.

Ēbelmuižas nekustamā īpašuma sastāvā esošās ēkas ekspluatācija sākta 1919.gadā. Ēka uzskatāma par vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli Ēbelmuiža. Ēkai ir divi stāvi, pagrabs un jumta stāvs, nama kopējā platība ir 525,5 kvadrātmetri. Ēka un tai piegulošais zemesgabals 3434 kvadrātmetru platībā atrodas tiešā Ēbelmuižas parka tuvumā, ainaviski pievilcīgā vidē ar zemu trokšņu līmeni. Netālu no pārdodamās muižiņas nesen uzbūvēts jauns trīsstāvu daudzdzīvokļu māju komplekss. Rajonā labi attīstīta sociālā un transporta infrastruktūra. Apkārtējo apbūvi veido gan individuālā, gan daudzdzīvokļu dzīvojamā apbūve, gan sabiedriska un komerciāla rakstura apbūve.

Ēbelmuižas ēka ir kvalitatīvs agrīnā klasicisma arhitektūras piemineklis, kas joprojām saglabājis lielāko daļu fasādes kompozīcijas, apjomu, jumta konstrukciju, pārsegumus un daļēji arī plānojumu. Ēka patlaban netiek lietota, un tai nepieciešama renovācija, jo ēkas kopējais fiziskais nolietojums ir aptuveni 66%.

Zemesgabals ir nožogots, daļēji asfaltēts, ar piebraukšanu no Zaļenieku ielas. Pieejamās inženierkomunikācijas ir elektrība, kas patlaban atslēgta, netālu ir arī gāzesvads, pilsētas centralizētais ūdensvads, kā arī iespēja pieslēgties pilsētas centralizētajai kanalizācijai. Nekustamais īpašums nav iznomāts.

Nekustamo īpašumu atkārtoti - par samazinātu sākumcenu - 125 000 eiro - Rīgas pašvaldība izsolīja 13.martā. Izsoles solis bija 10 000 eiro. Pirms tam šo īpašumu Rīgas pašvaldība mēģināja pārdot pērn jūlijā, kad izsolei nepieteicās neviens pretendents. Izsoles sākumcena toreiz bija 140 801 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas