Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Atklāj tagadējo Vanšu tiltu

1981.gada 21.jūlijā svinīgā mītiņā atklāja tā saukto Gorkija, pašlaik Vanšu tiltu, kas savieno Krišjāņa Valdemāra un Kalnciema ielu. Tiltu projektēja institūta Sojuzdorprojekt Kijevas filiāles speciālisti, bet būvēja 5.Tiltu celtniecības tresta 17.vienība. Tilta kopējais garums ir 55 m. Tā konstrukciju veido 543 m garās vantīs iekārta stingra tērauda sija.

Tās centrālo, 312 m garo laidumu vantīs notur 109 m augsts dzelzsbetona pilons. Uz tilta ir 3 m platas ietves un četras braukšanas joslas abos virzienos. Tilta sijai izlietoja 7800 t, bet atsaitēm — 1020 t augstvērtīga tērauda. Tilta būvniecība bez uzbrauktuvju celtniecības izmaksāja 21 miljonu rubļu.---------------------Fotogrāfijas aizliegts izmantot komerciāliem mērķiem. Jebkura veida izmantošana saskaņojama ar Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju un laikrakstu Diena.

Top komentāri

gio
g
Gorkija tilts bija oficiālais nosaukums. Tautā tiešām saukts, toreiz un joprojām, Vosa ģitāra. Vēl sliktāk mūsdienās ir ar Gaisa tiltu, kas iebraucēju krievu un laucinieku iespaidā pārvērties par Vefa tiltu, kā to latvieši rīdzinieki nekad nav saukuši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas