Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

FOTO: Ikgadējais velobrauciens Kritiskā masa pulcē ap 1000 entuziastu

Šodien Rīgā 15. veloentuziastu braucienā Kritiskā masa piedalās aptuveni tūkstotis veloentuziastu, novēroja aģentūra LETA. Pasākuma rīkotāju Facebook profilā dalību velobraucienā bija apstiprinājuši ap 1120 cilvēki.

Velobraucēji plkst.13 pulcējās pie Dailes teātra. Pasākuma rīkotāji aicināja braucienā piedalīties visus nemotorizētu braucamrīku valdītājus - arī skrituļslidotājus, dēļotājus, skrejriteņojtājus un braucējus ratiņkrēslos.

Pārsvarā pasākumā piedalās gados jauni velobraucēji, vairāki no tiem ar netradicionāliem, pašdarinātiem velosipēdiem.

Kā norāda organizatori, Kritiskās masas brauciena mērķis ir svinēt pavasari un atgādināt politiķiem par veloinfrastruktūras jautājumu risināšanu galvaspilsētā.

Kritiskās masas velobrauciens šogad norisinās jau 15. reizi. Tradicionāli tajā piedalās vairāki tūkstoši dalībnieku. Notiekošo braucienu uzraudzīja pašvaldības policijas darbinieki.

Kā ziņots, Valsts policija uzskata, ka Kritiskās masas haotiskā un spontānā masveida braukšana rada būtiskus drošības riskus. Pieredze liecinot, ka šāda haotiska un spontāna masveida braukšana ar neprognozējamu velokustības braucēju maršrutu, bieži vien klaji pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, rada būtiskus drošības riskus gan pašiem brauciena dalībniekiem, gan citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Tāpēc Valsts policija aicina ikvienu - īpaši vecākus ar maziem bērniem - rūpīgi pārdomāt, vai dalība šajā braukšanā tik tiešām veicina mērķa sasniegšanu - drošu pilsētvidi velosipēdistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas