Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

FOTO: Kļūdas dēļ domnieki atceļ aizliegumus sēdēt zālienā

Juridiskas kļūmes dēl Rīgas domes deputāti ir atļāvuši sēdēt visos pilsētas centra apstādījumos, lai arī pirms dažām stundām šādas izmaiņas noteikumos noraidīja, _Diena _novēroja domes sēdē.

Kļūda radās, jo sabiedriskās kārtības noteikumu grozījumu projektā, kas bija sagatavots balsošanai, sākotnēji bija paredzēts, ka iedzīvotāji drīkstētu atrasties visos zālienos, izņemot kanāla nogāzes. Vides komitejas deputāti, vēloties panākt aizlieguma saglabāšanu, domes sēdē ierosināja izslēgt šo grozījumu punktu, kas attiecas uz apstādījumiem. Taču viņi nebija pamanījuši, ka grozījumu projektā jau iepriekš svītrots punkts, kas aizliedz atrasties zālienā Rīgas centra apstādījumos - Esplanādē, Kanālmalas apstādījumos, Rīgas pils skvērā, Kronvalda parkā, Vērmanes dārzā kā arī apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes. Atbalstot komitejas priekšlikumu, panākts tieši pretējais – sēdēšanu zālienā jaunie sabiedriskās kārtības noteikumi šobrīd vispār neregulē.

Tomēr saistošie noteikumi vēl nav stājušies spēkā. Tikai tad, ja Rīgas mērs parakstīs pieņemto lēmumprojektu, rīdzinieki varēs sēdēt jebkuros zālienos pilsētas teritorijā. Birks pirms pieņems lēmumu, konsultēsies ar juristiem par tālāko rīcību. "Bet tā tas palikt nevarēs," saka viņa sabiedrisko attiecību padomniece Vineta Savicka un skaidro, ka īpaši kanālmala nogāzes nevajadzētu atvēlēt sēdēšanai.

Uzzinot par notikušo deputāts un pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki direktors Agnis Kalnakziņš (TP), kurš bija viens no tiem, kas iesniedza kļūdaino priekšlikumu saglabāt esošo kārtību, pēc sēdes savu vainu neatzina. “Es neesmu nekāds jurists, es savu nostāju skaidri paudu domes sēdē,” taisnojās A.Kalnkaziņš.

Diena jau rakstīja, ka A.Kalnkaziņš pēcpusdienā no domes tribīnes aicināja jautājumu par sēdēšanu zālienā pieņemt nākamajam domes sasaukumam, jo šajā tas nav pietiekami izdiskutēts ar speciālistiem: “Ja mēs gribam vienu vietiņu, kas ir Rīgas centrā kā oāze, varbūt atstāsim šo jautājumu lemt pēctečiem.” Savukārt opozīcijas deputāts Modris Jaunups (JL) norādīja, ka šo jautājumu dome “muļļā jau četrus gadus un Kalnkaziņš piedāvā muļļāt vēl četrus". Viņš uzsvēra, ka beidzot vajadzētu nonākt pie lēmuma un atļaut sēdēšanu zālienā, jo pērnā gada eksperiments, kad aizliegums uz laiku tika atcelts, parādīja, ka zālieni netiek ne bojāti, ne piemēsloti. Deputāts Dainis Stalts (PS) visus brīdināja, ka Rīgas parkos ir konstatētas ērču encefalīta pārnēsājošas ērces, tāpēc nebūtu ieteicams “vāļāties zālienā”.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas