Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

FOTO: Maģistrālā ūdensvada avārija Rīgā

Plkst. 22 avārijas brigādēm bija izdevies noslēgt piecus no septiņiem aizbīdņiem, kas ir jānoslēdz, lai pilnībā lokalizētu ūdens izplūdi maģistrālā ūdensvada avārijas vietā. Līdz ar to ūdens spiediens ūdensvada tīklā ir paaugstinājies un turpina celties.

Ūdensvada plīsuma dēļ Rīgā, Laktas ielā, kas atrodas dzelzceļa stacijas Brasa tuvumā, tika apturēta vilcienu satiksme posmā Zemitāni – Sarkandaugava abos virzienos, kā arī cita transporta satiksme. Avārijas dēļ milzu sastrēgumi izveidojās visās ielās Daugavas labajā krastā Mežaparka virzienā. Rīgas ūdens plāno remontdarbus pabeigt tikai kaut kad naktī.

Pēc astoņiem vakarā daudzos rajonos ūdens spiediens bija nodrošināts tikai pirmajā stāvā. Šāda situācija novērota Juglā, Purvciemā un Pļavniekos.

Rīgas Ūdens pārstāvis Artūrs Mucenieks Diena.lv skaidroja, ka zemās temperatūras dēļ nav iespējams operatīvi novērst bojājumus. Nepieciešams veikt atkausēšanas darbus, lai aizvērtu nepieciešamo aizbīdni. "Sākotnējās prognozes bija optimistiskas, bet tās diemžēl nepiepildījās. Šobrīd notikuma vietā strādā piecas, sešas brigādes," klāsta A. Mucenieks.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs rīt sasaucis pie sevis atbildīgo dienestus, lai informētu par notikušo situāciju, ziņo aģentūra BNS.

Pagaidām nav precīzi nosakāms laiks, kad pilnībā tiks atjaunota vilcienu satiksme šajā posmā. Posmā Rīga - Sarkandaugava vilcieni nekursē nevienā virzienā. Savukārt no Sarkandaugavas līdz Skultei patlaban kursē viens vilciens, taču pasažieriem ir jāseko līdzi grafika izmaiņām, aģentūru LETA informēja a/s Pasažieru vilciens sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers.

Pāri Brasas tiltam nekursē 11.maršruta tramvajs un 9.maršruta autobuss. 11.maršruta tramvajs kursē pa 6.tramvaja maršrutu līdz Ropažu ielai pie 45.vidusskolas, kur apgriežas un dodas atpakaļ līdz Radio ielai. Pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” pasažierus no Ropažu ielas uz Mežaparku nogādā ar autobusiem.

Savukārt 9.autobusam mainīts maršruts, un tas kursē pa Brīvības ielu un Gustava Zemgala pārvadu.

Saistībā ar notikušo ir izveidojies liels automašīnu sastrēgums. Pie avārijas vietas arī atrodas daudz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīnas.

Avārijas dēļ strauji samazinājies ūdens spiediens pilsētas centrālajā daļā, kas atrodas Daugavas labajā krastā. Tādēļ daudzu ēku augšējos stāvos vairs netiek piegādāts ūdens. Šajā rajonā atrodas arī Arēna Rīga, kurā šovakar paredzēts grupas Rammstein koncerts.

Vaicāts, vai ūdens trūkuma dēļ varētu nenotikt koncerts, tā organizatoru pārstāvis Kristaps Kārkliņš teica, ka koncerts noteikti notiks par spīti ūdens apgādes problēmām.

SIA Rīgas ūdens preses sekretārs Artūrs Mucenieks aģentūrai LETA teica, ka patlaban avārijas brigāde cenšas izslēgt bojāto ūdensvada posmu. Līdzko tas izdosies, spiediens ūdensvados atkal pieaugšot.

"Pašlaik ir izdevies noslēgt vienu no sešiem septiņiem aizbīdņiem, tomēr spiediena paaugstināšanās vēl nav novērota," sacīja A.Mucenieks.

(papildināta ar 2.-3., kā arī 5.-6. rindkopu)




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Spiediens


Ūdens apgāde pilsētas labā krasta rajonos pēc spiediena mērījumiem plkst. 20.15.


Ziepniekkalnā - līdz 4. – 5. stāvam

Pārdaugavā - līdz 4. – 5. st.

Imantā - Zolitūdē – līdz 9. st.

Bolderājā - līdz 4. – 5. st.

Centrā - līdz 2. – 3. st.

Sarkandaugavā - līdz 4. – 5. st.

Vecmīlgrāvī – līdz 9. st.

Ķengaragā - līdz 4. – 5. st.

Krustpils ielas zonā – līdz 2.- 3. st.

Purvciemā - 1. st.

Juglā - 1. st.

Pļavniekos – 1. st.


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas