Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: Rīgā piemin padomju varas izsūtītos

Pirmdien, 25. martā, Rīgā ar uzrunām un ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa pieminēja 70 gadus, kopš 1949. gadā padomju varas veiktajām deportācijām. Piemiņas pasākumā plīvoja visu trīs Baltijas valstu karogi. Ziedus nolikt bija ieradušies gan politiķi, gan virsnieki, gan izsūtījuma tieši skartie. Uzrunā klātesošajiem Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja runāt par okupācijas varas pastrādāto, lai deportēto cilvēku piemiņa turpinātu dzīvot arī nākotnē.

Top komentāri

VVZ
V
Pats draņķīgākais, ka tā laika izsūtītāji un viņu pēcteči mierīgi dzīvo izsūtīto īpašumos un skaitās "atbrīvotāji".
Krišjānis Silavnieks
Visu CIEŅU laikrakstam "Diena", ka 1949.gada 25.marta Komunistiskā genocīda upura piemiņas dienā - šodien TRAĢISKIE notikumi pirms 70(!!!) gadiem tiek atspoguļoti kā SVARĪGI (ir 1.lapā) Latvijas tautai. Latvijas Radio 1 gan SVARĪGĀKĀ ziņa, un notiek vaidēšana ēterā visas dienas garumā, ka redz nav bijuši ielaisti Latvijas televīzijā, kur Latvijas televīzijas kolektīvs uzklausīja iespējamos pretendentus uz SAVA kolektīva VADĪTĀJA amatu. Visu CIEŅU katram, kurš godina 1 000-šiem Latvijas nepamatoti izsūtīto piemiņu, kas PALIKUŠI uz mūžu Sibīrijas zemē... Tas būtībā skar KATRU Latvijas ģimeni...ja godājam SAVUS senčus ...
Šoks katru gadu
Š
Izsūtītāji, kuri nolēma visa vecuma dažādu tautību mierīgos LV iedzīvotājus bada un necilvēcīga darba apstākļos praktiski nāvei, vienā mierā šie izsūtītāji - mierīgo iedzīvotāju slepkavas atkal dzerstīsies un skaļi ālēsies 9.maijā pie okupācijas pieminekļa. Un valdība jau kuro reizi atkal nodevīgi klusēs. Patiešām grūti iedomāties ko līdzīgu Izraēlā - kad fašisti pārlaimīgi smaidot viens otru apsveiktu ar kara laikā paveikto un par to vēl publiski iedzertu šnabstiņu un paši sauktu sevi par atbrīvotājiem un varoņiem. Nelabi paliekt. Bet pie mums var visu - sarkanie fašisti vēl aizvien drīkst publiski ņirgāties par saviem upuriem, atceroties savus asiņainos "varoņdarbus" kā viņi slepkavoja un izsūtīja bada nāvē nevainīgus cilvēkus, arī mazus bērnus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas