Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

GKR neatbalstīs Saskaņas kandidātu Rīgas mēra amatam

Ja partija Saskaņa Rīgas mēra amatam izvirzīs savu kandidātu, partija Gods kalpot Rīgai (GKR) šo kandidātu neatbalstīs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

GKR jau aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka Rīgas mēra amatam piedāvās kādu no savas partijas pārstāvjiem. Par konkrētiem pretendentiem partija plāno lemt paplašinātajā valdes sēdē rīt, 28.maijā, taču pagaidām gan kā ticamākais kandidāts šim amatam tiek minēts pašreizējais domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR). GKR līderis Andris Ameriks LTV piebilda, ka partijai esot arī otrs kandidāts mēra amatam - deputāts Dainis Turlais.

Ja Saskaņa neatbalstīs GKR kandidātu Rīgas mēra amatā, var nākties rīkot ārkārtas vēlēšanas, izteicās Ameriks.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, GKR par savu nostāju informējusi arī domes kolēģus no Saskaņas, kuriem tad tuvāko dienu laikā būs jāizlemj - vai kolēģu virzīto kandidātu atbalstīt.

Neoficiālā informācija liecina, ka gadījumā, ja mēra krēslu ieņems GKR biedrs, abi vicemēru amati tiks atvēlēti Saskaņai. Kā viens no deputātiem, kurš varētu saglabāt amatu, tiek minēts pašreizējais vicemērs Vadims Baraņņiks (S), taču kā potenciālie kandidāti šim amatam varētu tiks virzīti arī Baiba Rozentāle (S) vai Sandris Bergmanis (S).

Tas, kad tieši varētu notikt jaunā Rīgas mēra vēlēšanas, pagaidām nav zināms.

Ja gadījumā Saskaņa un GKR par vienu mēra kandidātu nevienosies, Burovs turpinās pildīt priekšsēdētāja amata pienākumus. Likums Par pašvaldībām paredz, ka, ja domē divu mēnešu laikā netiek ievēlēts jauns priekšsēdētājs, Saeima ir tiesīga domi atlaist.

Kā ziņots, nupat notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās no Saskaņas saraksta ir ievēlēts no amata atstādinātais mērs Nils Ušakovs (S) un bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Viņu vietas pašvaldībā varētu ieņemt nodibinājuma Rīgas tūrisma attīstības birojs bijusī valdes locekle Vita Jermoloviča un AS Rīgas starptautiskā autoosta valdes loceklis Ivans Ivanovs.

papildināta 2. un 3.rindkopa

Top komentāri

Štrunts par amatiem
Š
Bet kas notiks ar Kuzju un Muri? Vai sūtīs uz veco kaķu mītni, citiem medību laukiem vai Ušakovs būs tik atbildīgs un ņems abus rūnītos runčukus līdzi uz Briseli?
jā gan
j
Nav pārsteigums. Saskaņai jaun nav piemērotas kandidātūras mēra amatam. Vieni tupaki...
Arvīds, dabas draugs
A
Ušakovs ar Kuzju un Muri ir iekūlies lielākā ķezā neka viņam varētu likties...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas