Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Glābšanas dienesti neprot rīkoties ar Vanšu tilta atslēgu

Kaut arī Vanšu tilta atslēgas šobrīd ir gan Rīgas satiksmes departamentā, gan Rīgas domē un izsaukuma gadījumā ir pieejamas aptuveni divu minūšu laikā, galvenā problēma ir tajā, ka glābšanas dienesti nav apmācīti, kā ar šādu atslēgu rīkoties, portālam nra.lv atklāja uzņēmuma Rīgas tilti ģenerāldirektors Albīns Jasaitis.

"Tas ir sarežģīts mehānisms, tās nav vienkāršas dzīvokļa durvis, kuras var bez piepūles atvērt. Jautājums, kāpēc glābšanas dienesti netiek apmācīti un kāpēc tik dārgās minūtes jātērē tilta durvju uzlaušanai un pēcāk labošanai? Manuprāt, atbildība jāuzņemas Rīgas satiksmes departamentam un jāuzdod jautājums, vai kāds ir parūpējies par glābšanas dienestu cilvēku apmācīšanu?" portālam atklājis A.Jasaitis.

Portāls vēsta, ka jautājums par atslēgu glabāšanu ir atrisināts – divi eksemplāri glabājas Rīgas Satiksmes departamentā un vēl viena atslēga atrodas Rātslaukumā, taču neviens neprot ar tām rīkoties.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere nra.lv stāsta, ka sestdienas naktī, kad tika saņemts izsaukums uz Vanšu tiltu saistībā ar kārtējo "kāpēju", VUGD speciālisti saņēma tilta atslēgu, taču durvis atvērt neizdevās: "Sestdienas naktī, notikuma vietā pirmie ieradās VUGD speciālisti, kaut arī atslēgas tika atgādāta un nodota mūsu glābējiem, durvis neizdevās atslēgt. Grūti spriest, vai problēma ir atslēgas mehānismā, vai tajā, ka mūsu cilvēki neprot ar tām apieties. Mūsu darbinieki nolēma netērēt laiku pie durvju slēdzenes un tika dots rīkojums durvis uzlauzt." VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš atzina, ka apmācība VUGD cilvēkiem nav pat piedāvāta.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna – Ozola stāsta, ka būtisks faktors ir laika apstākļi, kas ietekmē durvju mehānismu. Viņa gan uzsvēra, ka ieteikumi un aizrādījumi no Rīgas tiltu un VUGD pārstāvjiem tiks ņemti vērā un jau šonedēļ tiks veiktas pārrunas ar visām iesaistītajām pusēm.

Jau ziņots, ka brīvdienās, naktī no sestdienas uz svētdienu, ap plkst.3, saņemta informācija, ka Vanšu tiltā kāpj cilvēks. Notikuma vietā nekavējoties ieradās atbildīgie dienesti - policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, mediķi, bet tilta iekarotājs tikmēr pa vantīm bija uzkāpis līdz pusei.

Kā vēstīts, arī pirmdienas rītā bijuši divi mēģinājumi uzrāpties Vanšu tilta vantīs. Vienu no tiem novērsusi jaunizveidotā tilta apsardze, bet otrajā gadījumā pārgalvim izdevies īstenot savu nodomu. Par visiem trim gadījumiem sākti kriminālprocesi.

Turpmāk 24 stundas diennaktī Vanšu tiltu apsargās divi profesionāli apsargi, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) preses konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas