Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Iecerēts veikt Rīgas pilsētas kanālā mītošo bebru monitoringu

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments iecerējis nomainīt pašreizējo Rīgas pilsētas kanālā mītošo bebru barotāju, lai atrastu jaunu, kurš ne tikai barotu, bet arī veiktu šo dzīvnieku monitoringu.

Kā šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā stāstīja Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš, pašreizējais bebru barotājs dzīvniekiem paredzētajā vietā noliek tikai ēdienu un nespēj sniegt atbildes par to, kādas izmaiņas vērojamas šo dzīvnieku uzvedībā. Viņš skaidroja, ka jaunais bebru piebarotājs varētu būt, piemēram, kāds jauns zooloģijas students, kuram būtu interese par šo lietu, tādējādi viņš ne tikai noliktu ēdienu, bet arī ar interesi sekotu līdzi bebru dzīvei un tās izmaiņām Rīgas pilsētās kanālā.

Rīgas pilsētās kanālā mītošo bebru piebarošanai un monitoringam no Vides aizsardzības fonda līdzekļiem iecerēts novirzīt 2942 latus.

Problēmas ar bebriem ir ne tikai Rīgas centrā, bet arī citviet Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Ik pavasari Piķurgas upītē bebru sacelto dambju dēļ upīte applūst, appludinot Biķernieku ielu.

Kļaviņš stāstīja, ka bebru sacelto dambju dēļ katru pavasari rodas problēmas Biķernieku ielā. Šajā gadījumā situāciju iecerēts risināt savādākā veidā nekā ar Rīgas centrā mītošajiem bebriem. Paredzēts, ka Piķurgas upītē pa ūdens ceļu izbrauks amfībija, kas nojauks bebru saceltos dambjus.

Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks akcentēja, ka Rīgai ir jāattīra savā teritorijā esošais upītes posms, jo Stopiņu novads to jau ir izdarījis un upītes ūdens Rīgas pusē bebru sacelto sprostu dēļ nespēj dabīgā ceļā aizplūst tālāk.

Piķurgas upītes tīrīšanai no Vides aizsardzības fonda līdzekļiem plānots atvēlēt 44 991 latu. Naudas piešķīrumu šodien akceptēja Mājokļu un vides komiteja, taču tas vēl jāvērtē Finanšu un administrācijas lietu komitejai, savukārt gala lēmumu par līdzekļu sadali pieņems Rīgas dome.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atbalstīja Vides aizsardzības fonda līdzekļu piešķiršanu 34 projektiem par kopējo summu 699 950 latiem. Finansējumu plānots piešķirt tādiem projektiem, kas paredz sakopt pilsētas apstādījumus, uzlabot atkritumu apsaimniekošanu, labiekārtot vidi, risināt gaisa problēmas, sniegt palīdzību dzīvniekiem un tīrīt meliorācijas sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas