Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Iekonservēs graustu - kādreizējo universālveikala Jugla ēku

Rīgas domes Īpašuma departamenta vadība uzskata, ka steidzami jāiekonservē kādreizējo universālveikala Jugla ēku, kas atrodas Murjāņu ielā 59, lai tā neapdraudētu cilvēkus, portālu Diena.lv informēja Rīgas dome.

Otrdien Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs kopā ar departamenta speciālistiem devās uz Murjāņu ielu 59, lai tiktos ar tā īpašniekiem, novērtētu situāciju un lemtu par tālākajām darbībām šā grausta sakārtošanā.

Diemžēl SIA Murjāņu 59, kura īpašumā atrodas minētais grausts, valdes loceklis Uldis Bautris uz tikšanos neieradās, bet bija pilnvarojis savas darbinieces.

Īpašuma departaments izlēmis, ka, tā kā Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija ir vairākas reizes aicinājusi graustu konservēt, bet īpašnieki nav uz šiem aicinājumiem reaģējuši, Īpašuma departaments gatavos domes lēmumu, kas būs kā administratīvs akts ar noteiktiem termiņiem, kurā ēku pilnībā konservēt un padarīt graustu sabiedrībai drošu. Ja tas noteiktajā laikā netiks paveikts, to izdarīs Īpašuma departaments, pēc tam izdevumus piedzenot no ēkas īpašnieka.

Grausts ir kādreizējā universālveikala Jugla ēka, ķieģeļu mūra un dzelzsbetona konstrukciju četrstāvu karkasa tipa būve, kas bojāta ugunsgrēka rezultātā. Tai pieguļošajā vienstāva daļā izvietots un darbojas veikals Maxima.

Ēka celta sešdesmito gadu beigās un līdz deviņdesmitajiem gadiem ēka izmantota kā universālveikals.

2007.gada decembrī Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Rīgas pilsētas būvvaldē tika saņemts īpašnieku iesniegtais tehniskais projekts "Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas rekonstrukcija", tomēr SIA Murjāņu 59 līdz šim brīdim nav pieprasījusi būvvaldei būvatļauju būvprojekta realizācijai.

Patlaban ēka ir pamesta, izdemolēta un vairākkārt tīši dedzināta. Ugunsgrēku rezultātā sabojātas norobežojošās konstrukcijas. Lai gan ēkas fasāde no Murjāņu ielas ir norobežota ar aizsargtīklu, tā bojā pilsētas ainavu, uzskata Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas