Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas satiksmes greznā balle pirms biļešu cenas paaugstināšanas

Lai sagatavotu darbiniekus negatīvo emociju un kritikas gūzmai, kas no pasažieriem varētu velties saistībā ar dubultoto transporta biļešu cenu, Rīgas domes (RD) kapitālsabiedrība Rīgas satiksme (RS) aizvadītā gada nogalē spēcināja viņus krāšņā pasākumā, piektdien vēstīja laikraksts Diena. Tāpat Dienas rīcībā nonākusi informācija, ka Rīgas satiksme lūgusi darbiniekiem trešajām personām par balli neko neteikt, kā arī neievietot fotogrāfijas sociālajos tīklos. Dažas bildes tomēr tīmeklī nonākušas.

RS preses sekretārs Viktors Zaķis sarunā ar Dienu noliedz, ka RS būtu tērējusies, lai rīkotu saviem darbiniekiem šādu pasākumu. Un formāli viņš nemelo, jo, lai izvairītos no skandāliem, pasākums rīkots caur RD vadībai pietuvināto arodbiedrību LABA. Tomēr arodbiedrības rīkotajā ballē atpūtās arī Rīgas satiksmes vadība, kas norāda uz to, ka patiesībā pasākumu organizēja Rīgas satiksmes administrācija.


"Cilvēku bija diezgan daudz - ap diviem tūkstošiem -, sveicām un apbalvojām RS veterānus," atklāj LABA valdes priekšsēdētājs Rīgas domes deputāts Raimonds Gailis (Saskaņa). Veterāni skaitoties tie, kuri uzņēmumā nostrādājuši vismaz 20 gadu un minēto slieksni pārkāpis apmēram pussimts darbinieku.

Atklāt, cik balle izmaksājusi, viņš kategoriski atsakās: "Tā ir sensitīva informācija. Jo mazāk zina par arodbiedrības finansēm, jo mums ir vieglāk strādāt. Informācijas publiskošana ļautu saprast darba devējiem, cik spēcīga ir arodbiedrība, cik ilgi darbinieki var atļauties streikot."

Jautāts, kā LABA izdevies sarīkot tik iespaidīgu pasākumu no RS darbinieku biedru naudas, Gulbis atbild, ka organizācijai esot dažādi finansējuma avoti, taču detaļās neieslīgst. Zināms, ka lielākais finansētājs ir RS, no kuras LABA 2013.gadā saņēma vairāk nekā miljonu eiro un dāsni tika "barota" arī citus gadus. Tas nozīmē to, ka ar arodbiedrības palīdzību radīta shēma, kas kapitālsabiedrībām ļauj šķērdēt rīdzinieku līdzekļus, nebaidoties tikt publiski kauninātām.

Informācija Dienas rīcībā liecina, ka RS un LABA vadība lūgusi darbiniekiem neizpaust trešajām personām informāciju par minēto pasākumu un neizvietot sociālajos tīklos bildes no to norises. Patiesi - ziņas par pasākumu nav atrodamas, RS mājaslapā vienīgi publicēts raksts par sešiem uzņēmuma šoferiem, kuri Ziemassvētku pasākumā godināti par īpašiem sasniegumiem. RS gan balles apzīmēšanai lieto frāzi "kopīgā darbinieku sanākšanas reize". LABA rīkotajā pasākumā Ķīpsalā atpūtušies arī tie RS darbinieki, kuri nemaz nav arodbiedrības biedri, - klāt bijis arī pats Zaķis un kapitālsabiedrības vadība, kas it kā saņēmusi ielūgumus, lai svinētājiem sniegtu uzrunas.

Vairāk lasiet Kristīnas Putincevas rakstā Biļešu celšanai gatavojas ballē laikraksta Diena piektdienas, 23.janvāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas