Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izsniegta atļauja jaunas viesnīcas celtniecībai Vecrīgā

Rīgas pilsētas būvvalde izsniegusi būvatļauju jaunas viesnīcas celtniecībai Vecrīgā, liecina informācija būvvaldes mājaslapā. Būvatļauja izsniegta viesnīcas jaunbūvei Kalēju ielā 64/66, Rīgā, kā arī ēkas pieslēgšanai ārējiem komunikācijas tīkliem.

Atbilstoši būvvaldē iesniegtajam detālplānojumam, viesnīcas attīstītājs ir SIA Pas De Marque, savukārt būvniecības ieceres izstrādātājs ir SIA Legzdiņš un partneri.

Informācija Firmas.lv liecina, ka SIA Pas De Marque dibināta 2014. gadā, un tās vienīgā īpašniece ir SIA MV Hotels.

SIA MV Hotels dibināta 2011. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,666 miljoni eiro. Uzņēmums 2017. gadā strādāja ar 2,163 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 566 375 eiro apmērā. MV Hotels pieder Vadimam Muhinam (51%) un Viktoram Maļcevam (49%).

Muhins ir arī vienīgais īpašnieks viesnīcu operatoram SIA Mogotel, kas pašlaik pārstāv 11 Rixwell Hotels un divas Wellton zīmolu viesnīcas. Divas Wellton zīmola viesnīcas atrodas Rīgā – Wellton Centrum Hotel & SPA un Wellton Riga Hotel & SPA. Septiņas no Rixwell zīmola viesnīcām atrodas Rīgā – Rixwell Elefant Hotel, Rixwell Old Riga Palace Hotel, Rixwell Gertrude Hotel, Rixwell Terrace Design Hotel, Rixwell Centra Hotel, Rixwell Irina Hotel, Rixwell Domus Hotel. Savukārt viena no "Rixwell" zīmola viesnīcām Rixwell Bauska Hotel atrodas Bauskā, bet Rixwell Old Town Hotel atrodas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

SIA Mogotel dibināta 2011. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmums 2016. gadā strādāja ar 16,294 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 127 128 eiro apmērā.

MV Hotels līdz ar Pas De Marque pieder 100% kapitāldaļas SIA Vaļņu 49, kam pieder Vecrīgā esošais restorāns Tapas Tapas, SIA Audēju 12, nekustamo īpašumu attīstītājā SIA Septiņi Mārupes ozoli un SIA Mārstaļu 28. Tāpat MV Hotels pieder 50% kapitāldaļas SIA 3V Project, kam pieder Vecrīgā esošais restorāns Melnā Bite.

Viesnīcas būvnieku pārstāvji komentārus nesniedza, skaidrojot ka tā vēl ir sākuma stadijā.

Top komentāri

Novērotājs
N
Viesnīcu īpasniekam Muhinam&Co interesē tikai numuriņu skaits un pelņa. Viņa "restaurētās" ēkas Vecrīgā būtībā ir lētas plastmasas jaunbūves, kas noslēpušāa aiz pseido vēsturiskām fasādēm. Šie pasūtītāji kopā ar viņu arhitektiem degradē Vecrīgu, bet Būvvalde un pieminekļu sargi tikai dod atļaujas. Labums no šīm daudzajām viesnīcām ir tikai viņu īpašniekiem.
Anna
A
Vai šie nav tie paši īpasnieki, kas taisās aizbūvēt arī Doma laukumu ?
TrollisJT
T
Ar kādu transportu tur varēs piebraukt, vai ar dirižabli?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas