Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Janvārī administratīvi sodīts 71 maršruta autobusu un taksometru vadītājs

Janvārī par dažādiem pārkāpumiem administratīvi sodīts 71 maršruta autobusu un taksometru vadītājs, informē Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Satiksmes departamenta Kontroles dienests regulāri veic maršruta autobusu komercpārvadātāju un taksometru vadītāju kontroli, īpašu uzmanību pievēršot pārvadājamo pasažieru skaitam.
Janvārī Kontroles dienests pārbaudīja vairāk nekā 600 pasažieru autopārvadātājus, tostarp 327 maršruta autobusu vadītājus un 286 taksometru vadītājus, un pārbaužu rezultātā konstatēti vairāki pārkāpumi un pie administratīvās atbildības saukti 38 maršruta autobusu vadītāji un 33 vieglo taksometru vadītāji.

Kontroles dienests sodīja 16 autovadītājus, kuri pārsniedza pārvadājamo pasažieru skaitu, sešus autovadītājus, kuri smēķēja maršruta autobusa salonā, piecus autovadītājus, kuri neievēroja maršrutu, kā arī piecus vadītājus, kuri neievēroja pasažieru pārvadāšanas noteikumus.

Ceļu satiksmes noteikumos noteikts, ka transportlīdzeklī nedrīkst pārvadāt lielāku pasažieru skaitu, kā norādīts transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentā vai norādījis transportlīdzekļa izgatavotājs.
Savukārt līgums starp Satiksmes departamentu un pārvadātājiem paredz, ka pārvadātāji nedrīkst izmantot transportlīdzekļus ar stāvvietām.

Veicot taksometru vadītāju pārbaudes, kopumā 13 vadītāji kontrolieriem nevarēja uzrādīt licences kartes, astoņos gadījumos autovadītāji nevarēja uzrādīt taksometra skaitītāja pasi.
Licences karte ir noteikta parauga dokuments, ko izsniedz pārvadātājam uz katru vieglo taksometru kā apliecinājumu, ka pārvadātājs kā šī transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs saņēmis licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgas administratīvajā teritorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas