Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jaunas velojoslas Rīgā vēl tikai plānos un sarunās

Tuvojoties aktīvajai velosezonai, aktuāls kļūst veloinfrastruktūras jautājums. Rīgas dome šogad sola jaunu velostatīvu uzstādīšanu, kā arī plāno sākt projektēt jaunus veloceļus, kas savienotu konkrētus Rīgas rajonus ar centru. Pārmaiņas gaidāmas arī pašā pilsētas centrā. Pagaidām gan tiek gatavots tikai projekts, pirmdien raksta Diena.

447 100 eiro ir summa, kas šogad paredzēta veloinfrastruktūras uzlabošanai Rīgā. Rīgas domes Satiksmes departamentā (SD) Dienai norādīja, ka par šo summu plānots nodrošināt divu jaunu veloceļu projektēšanu - Imanta-Bolderāja-Pārdaugava un Centrs-Ziepniekkalns, turpināt veloceļa Centrs-Dārziņi projektēšanu, kā arī uzstādīt jaunus velostatīvus. Lai no Pārdaugavas ērtāk varētu nokļūt Rīgas centrā pa Akmens tiltu, šogad plānots izbūvēt arī nobrauktuves.

Lielākas pārmaiņas gan šogad varētu sagaidīt velobraucējus tieši Rīgas centrā, jo plānots ierīkot speciālas velojoslas. SD pārstāve Ilze Ķēdže Dienai pastāstīja, ka patlaban jau ir sākts velojoslu tīkla ieviešanas projekts, kas paredz konceptuālus risinājumus un shēmas, lai Rīgas centrā varētu ierīkot speciālas velojoslas. Projekts patlaban vēl ir tikai izstrādes procesā, un plašāk ar to sabiedrība varēšot iepazīties aprīļa beigās. Pagaidām nav zināms, vai tās varētu būt rekomendējošās velojoslas, kādas pērn tika ierīkotas dažās Rīgas centra ielās, vai velojoslas, kuras atdalītas ar balto nepārtraukto līniju. I. Ķēdže norādīja, ka ir nepieciešams, lai velojoslas būtu noteiktas Latvijas normatīvajos aktos, patlaban tas nav izdarīts. Velojoslu ieviešana patlaban tiek apspriesta SD konsultatīvajā sanāksmē, un departaments ir iesniedzis priekšlikumus par normatīvo aktu izmaiņām. Ceļu satiksmes drošības direkcija Dienai gan norādīja, ka konkrēts lēmums, vai veikt grozījumus noteikumos, nav pieņemts. Par to tiks runāts šīs nedēļas beigās.

Visu rakstu lasiet pirmdienas avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas