Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kā notiek Rīgas Doma baznīcas restaurācija

Būvniecības uzņēmums RE&RE šovasar sāka Rīgas Doma baznīcas restaurācijas darbus. Tehniskais projekts paredz līdz 2012.gadam veikt ēkas arhitektoniski māksliniecisko inventarizāciju, inženierizpēti un būvprojekta izstrādi tehniskā projekta stadijā.

Šobrīd Rīgas Doma baznīcā gandrīz jau pabeigta vidusjoma jumta koka konstrukciju restaurācija dienvidu pusē un sākti skārda iesegšanas darbi. Demontēta avārijas stāvoklī esošā Doma torņa pulksteņa galerijas ozolkoka balustrāde, kā arī veikti fasādes mūru un apmetumu konservācijas un restaurācijas darbi. 

Jumta pagaidu balstīšanā un koka elementu restaurācijā tiek izmantots augstvērtīgs kokmateriāls, kas iestrādāts saskaņā ar gandrīz 300 gadus senu oriģinālu metodi. Respektējot vēsturisko ideju, veiktas arī izmaiņas fasādē, atvieglojot nokļūšanu baznīcas telpās cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Rīgas Doma baznīcas tapšanas brīdī pilsētas līmenis bija zemāks par vairākiem metriem, kas ņemts vērā, pielāgojot vēsturisko kultūras mantojumu mūsdienu situācijai.

Līdz 2012.gadam būvniecības uzņēmums RE&RE veiks restaurācijas darbus senajās telpās - kapitulzālē, baptistērijā, sakristejā, kā arī atdzīvinās fasāžmūra sākotnējo izskatu. Rīgas Doms iekļauts Latvijas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Pasaules Pieminekļu fonda 100 apdraudētāko pieminekļu sarakstā.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir četri miljoni latu, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir divi miljoni latu, bet pārējie divi miljoni latu vēsturiskās celtnes rekonstrukcijai un restaurācijai piešķirti no Rīgas domes budžeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas