Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Līdz maijam restaurēs Rīgas 1.slimnīcas vēsturiskos vārtus un žogu

Līdz nākamā gada maijam plānots pabeigt Rīgas 1.slimnīcas vēsturisko vārtu un žoga restaurāciju, atklājot restaurēto Rīgas 1.slimnīcas administratīvo korpusu, pastāstīja Rīgas domes Īpašumu departamenta vadītājs Oļegs Burovs (GKR).

Pirmdien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa), priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) un Burovs atklāja restaurēto Rīgas 1.slimnīcas administratīvo korpusu.

Īpašumu departamenta direktors pastāstīja, ka, restaurējot ēku, tika atklāti arī arhitektoniskie elementi, kas bija pazuduši 2.pasaules kara laikā un padomju laikā. Tai skaitā pie slimnīcas administrācijas ēkas fasādes ir atjaunots arī apzeltīts Rīgas ģerbonis ar atslēgām.

Tagad tiks sākti slimnīcas vēsturiskā žoga atjaunošanas darbi. Plānots, ka tas tiks pabeigt nākamā gada maijā. Turklāt tiks restaurēti arī abi slimnīcas vēsturiskie vārti, kas ir Bruņinieku ielas pusē, pie kuriem tiks izveidota gāzes laternas imitācija.

Ušakovs žurnālistiem pastāstīja, ka pārējās slimnīcas ēkas plānots restaurēt nākamo divu gadu laikā. Savukārt pēc tam tiks labiekārtota slimnīcas teritorija, kā arī atjaunota slimnīcas aparatūra un tehnika. Slimnīcas korpusa atjaunošana tika veikta par pašvaldības līdzekļiem un izmaksāja 886 010 eiro.

Savukārt 15.novembrī, plkst.17 Rīgas domes vadība svinīgi ieslēgs vēsturiskās ēkas fasādes apgaismojumu, kas būs turpmāk redzams katru dienu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas