Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Likvidēs komercģimnāziju un Rīgas 100.vidusskolu

Pārskatot likvidējamo pašvaldības skolu sarakstu, Rīgas domnieki otrdien nolēma no tā svītrot Ziepniekkalna sākumskolu, kuru bija paredzēts slēgt līdz 1.septembrim. Taču atbalstu neguva opozīcijas vēlme saglabāt Rīgas 100.vidusskolu, kurā var apgūt mūzikas instrumentu spēli, un komercģimnāziju, kurā padziļināti mācās komerzcinības.

Pēdējās skolas pārāk mazā audzēkņu skaita dēļ izglītības programmu nodos Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijai un 3.ģimnāzijai, kas ir gatavas uzņemt arī Komercģimnāzijas skolēnus un pedagogus.

“Mēs publiskajā telpā runājam par uzņēmējdarbības veicināšanu, tērējam Eiropas Savienības naudu šā mērķa labad, bet tagad likvidējam vienu no skolām, kas visplašāk šādu mācību programmu izvērš,” pret domes vadības ieceri iestājās deputāts Elmārs Vēbers (JL). Viņaprāt, skolas problēmas ir pārvaramas, lai tādēļ nebūtu jāizdara “neatgriezeniska kļūda”, slēdzot šo unikālo mācību iestādi.

Domnieku papildināja komercģimnācijas skolēnu pašpārvaldes priekšsēdētājs Kaspars Buls, domes sēdē lūdzot deputātus aizdomāties, ka šī skola ir pirmā Latvijā, kas sāka izplatīt komerczinības: “Tā ir kā simbols komercdarbībai, kas ir jāpatur.”

Likvidācijas pretiniekiem Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) atbildēja, ka komercģimnāzijā šobrīd mācās tikai 158 audzēkļi, bet 7. un 8.klasē nav neviena, turklāt atšķirībā no citām sarakstā esošajām mācību iestādēm, kas vēl mēģināja samazināt savus administratīvos izdevumus, kā piemēram, Ziepniekkalna sākumskola, kādēļ tā netiks slēgta, “komercģimnācijas vadība pēc pieciem mēnešiem atnāca pie mums gluži bez idejas, vienīgais bija emocijas un uzbrūkošas darbības”.

Pēc E.Aldermanes teiktā, tas pats attiecas arī uz 100.vidusskolu, kuru, kā iepriekš paredzēts, pievienos Rīgas 45.vidusskolai.  

Deputāti otrdien vēl nolēma veikt Rīgas 7.internātpamatskolas un Rīgas Lastādijas internātvidusskolas reorganizāciju, šīs skolas apvienojot un veidojot jaunu izglītības iestādi - Lastādijas internātpamatskolu. No 1.septembra arī plānots Rīgas Ebreju vidusskolu, kas atrodas divās ēkās, izvietot vienā ēkā, Rīgas 16.vidusskolu pievienot 63.vidusskolai, apvienojot administrācijas un paliekot esošajās ēkās. Savukārt Rīgas 31.viduskolas sākumskolas klases no Vecmīlgrāvja 1.līnijas 53.nama pakāpeniski pārcels uz ēku Skuju ielā 11, 31.vidusskolu izvietojot vienā ēkā. Atbrīvojot privātīpašumā esošās ēkas, no 1.decembra paredzēts Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolu pārcelt no A.Čaka ielas uz ēku Graudu ielā 21.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas