Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākamgad lielākie remontdarbi Rīgā plānoti Krasta ielā

Nākamgad par lielāko izaicinājumu Rīgai un rīdziniekiem varētu kļūt Krasta ielas remonts, jo tiks remontēts gan ielas segums, gan apmales, liecina Rīgas domes publiskotā informācija.

Dome publiskojusi vairākas remontdarbu ieceres - līdztekus Krasta ielas remontdarbiem plānots savienot Spīķeru un Ķengaraga promenādes. Tāpat tuvākajos divos gados tiek plānots pārbūvēt Čaka ielu un daļēji arī Bruņinieku ielu, kur divvirzienu veloceliņš stiepšoties visas ielas garumā.

"Posmā no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam ceļa segums ir ļoti neapmierinošā stāvoklī par spīti tam, ka Krasta iela ir viena no maģistrālēm, pa kuru atļauts braukt kravas transportam. Tas nozīmē, ka šī ceļa uzturēšana kārtībā prasa lielākus izdevumus un vairāk darba, nekā citas ielas," teikts paziņojumā.

Šogad tiks uzsākta arī Gaisa tilta remonta projektēšana, bet Daugavas stadiona pārbūves projekta laikā plānots remontēt arī vairākas tam blakus esošās ielas.

"Saistībā ar VEF tilta remontu rit diskusijas par to, vai saglabāt vēsturisko bruģi, vai arī uzklāt asfalta segumu. Vēl viens tilts, kuram jau sen nepieciešama rekonstrukcija, ir Vanšu tilts. Tāpat tiek plānota Salu tilta pārbūve un ceturtā Dienvidu tilta būvniecības kārta," teikts pašvaldības paziņojumā.

Diskusiju stadijā esot arī Vienības gatves remonta plāns. Turklāt šīs ielas apkārtnē Latvijas Universitāte plānojot būvēt konferenču centru un koncertzāli un daudzi jautājumi ir saistīti ar to, vai atstāt tajā ielas vēsturisko bruģi. Pašlaik par šo projektu rit diskusijas ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju.

Top komentāri

Salu tiltu noziedzīgi čakarē
S
Zem Salu tilta estakādes Lucavsalā ir redzams ekonomisks noziegums - uz tilta dzelzsbetona daļām tek virsū ūdens, veicinot nežēlīgu būvkonstrukciju dēdēšanu. Lai to novērstu, ir nepieciešams pavisam nedaudz - virs katras būvkonstrukcijas ir jāuzliek skārda jumtiņš.
Smudo
S
Man nav nekas pret vēsturisko mantojumu, bet ne attiecībā uz ielu infrastruktūru. Būtu laiks 21. gadsimtā uzklāt normālu segumu uz maģistrālām ielām/tiltiem, uzlabojot satiksmi.
Aga
A
Slimi! Tā vietā , lai pabeigtu Dienvidu tiltu, tiks savienotas promenādes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas