Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nesola, ka šogad house mūzika Andrejsalā skanēs klusāk

Jau trešo gadu Rīgas svētkos Andrejsalā sestdien, 16.augustā, notiks viens no skaļākajiem pasākumiem Rīgā — house mūzikas nakts. Pasākuma pirmsākumos 2006.gadā mūzika bija dzirdama pat Āgenskalnā un Mārupē. Pēc tam pašvaldība saņēma vairākus simtus sūdzību no iedzīvotājiem.

Par spīti iepriekšējo gadu pieredzei, pašvaldība trokšņu līmeni pasākumā mērīt neplāno, bet paļauties uz organizētāju godaprātu. Savukārt organizētāji jau laikus izplatījuši atvainošanos par iespējamo naktsmiera traucēšanu.

Iepriekšējos gados Andrejsalā notiekošā pasākuma organizētāji palika nesodīti. Pasākuma producents Mārcis Gulbis pirms diviem gadiem teica: "Katrai mūzikai ir specifisks skaļums — reivs un house music prasa skaļumu." Viņa pārliecība nav mainījusies arī šogad, taču, mācoties no sūdzībām, kas saņemtas iepriekšējos gados, viņš sola pēc pulksten 23.00 tomēr nodrošināt "saudzējošu režīmu". To pieprasījis Rīgas domes izpilddirektors Andris Grīnbergs. Viņš noslēdzis vienošanos ar organizētājiem par to, ka mūzikas spēlēšana jāpārtrauc līdz diviem naktī, kā arī skatuve jānovieto pretī Daugavai, lai mazinātu troksni tuvējo māju iedzīvotājiem. Taču nekādas soda sankcijas gadījumā, ja vienošanās netiek ievērota, nav paredzētas. "Paļaujamies uz organizētāju godaprātu," A.Grīnberga nostāju atklāj viņa preses sekretārs Uģis Vidauskis. Arī trokšņu līmeņa mērījumi pasākuma laikā netiks veikti. Kā skaidro Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, Ministru kabineta noteikumi noteic, ka "mērījumi netiek veikti publiskiem atpūtas un sporta pasākumiem, kuri ir saskaņoti ar vietējo pašvaldību". Šim pasākumam atļauju pašvaldība ir devusi. Organizētāju pusē ir arī Rīgas domes saistošie noteikumi par sabiedrisko kārtību, kas paredz, ka naudas sodu par trokšņošanu nepiemēro gadījumos, ja pasākumi saskaņoti ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru. Šādi izņēmuma gadījumi šogad bija arī Dziesmu un deju svētku dalībnieku balle, tāpat grupas Prāta vētra koncerts Mežaparkā. Kā piebilst U.Vidauskis: "Ja gribam svētkus, tad nevar vienlaikus nodrošināt naktsmieru."

Paredzot, ka pēc house mūzikas pasākuma Andrejsalā sestdienas naktī arī šogad varētu būt neapmierināti cilvēki, pasākuma organizētāji SIA Untitled jau iepriekš izplatījuši atvainošanos. Untitled pārstāve Aija Garoza atzīstas: "Atļautais trokšņu līmenis šādos pasākumos vienmēr tiek pārsniegts, tieši tāpēc pasākums būs tikai līdz vieniem naktī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas