Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No antisanitāriem apstākļiem un iereibušas grūtnieces "aprūpes" izņem četrus mazus bērnus

Naktī uz pirmdienu, 22.maiju, neilgi pēc pusnakts Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz Ziepniekkalnu, kur mediķi izsaukumā konstatējuši, ka četri mazgadīgi bērni dzīvo antisanitāros apstākļos. Policija, ierodoties minētajā dzīvoklī, konstatēja, ka bērnu māte ir pamatīgā reibumā, turklāt 26 gadus vecā sieviete arī ir piektā bērna gaidībās.

Apskatot dzīvokli, konstatēts, ka tas ir nolaists - grīda netīra, sienas apzīmētas, visapkārt mētājas netīras drēbes un rāpo prusaki. Trim puisēniem nebija savas gultiņas, un viņi gulēja kopā uz stūra dīvāna, savukārt jaunākais bērns – divus gadus veca meitenīte – gulēja zīdaiņa gultiņā. Meitenītei ilgstoši nebija mainītas autiņbiksītes.

Likumsargu ierašanās brīdī, māte histēriski kliedza un ar cieņu aizskarošiem vārdiem nolamāja ārsti, kas nomainīja meitenītei autiņbiksītes. Abi iereibušie vecāki atdalīti no bērniem, un grūtniecei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Noskaidrots, ka viņa ir 1,87 promiļu reibumā.

Gan policisti, gan bērnu tēvs centās sievieti nomierināt, taču histēriskā kliegšana turpinājās. Uz notikuma vietu izsaukta vēl viena Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde. Pēc brīža visiem bērniem veiktas medicīniskās apskates, kuru laikā noskaidrojās, ka hospitalizācija nevienam bērnam nav nepieciešama.

Pieņemts lēmums bērnus šķirt no ģimenes un nogādāt drošā vidē krīzes centrā. Savukārt iereibusī grūtniece hospitalizēta.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesas speciālistiem, kuri jau pašlaik ir pārtraukuši aizgādības tiesības vecākiem.

 

Top komentāri

tāds ir
t
Ušakova elektorāts.
auditors
a
citur Eiropā ja bērnu atņem , tad uz visiem laikiem , nezkāpēc mums var saņemt kā cementmaisus atpakaļ , tas nav pareizi
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas