Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nojauks graustu Gunāra Astras ielā 4

Pirmdien pieņemts lēmums nojaukt graustu Gunāra Astras ielā 4, Rīgā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Būve G. Astras ielā 4 ir viens no Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajiem visbīstamākajiem „A” kategorijas graustiem, tas atrodas dzīvojamo un publisko ēku kvartālā starp Dzelzavas un Pūces ielu. Dzelzsbetona būves celtniecība uzsākta 90. gadu sākumā. Savulaik tajā bija plānots izveidot viesnīcu, taču ēkas būvniecība visu šo gadu laikā tā arī nav tikusi pabeigta.

„Ņemot vērā celtnes tehnisko stāvokli, kas, kā liecina speciālistu atzinumi, ik dienas pasliktinās un sabiedriskā apdraudējuma riskus, ko sekmē arī brīvā pieejamība bīstamajam objektam, neredzu citu iespēju, kā uzdod šo graustu nojaukt par pašvaldības līdzekļiem,” norādīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Sevi par objekta īpašnieku uzskata fiziska persona, bet prokuratūra tiesā ir cēlusi prasību par šā objekta īpašuma tiesību atzīšanu valstij. Lieta šobrīd atrodas apelācijas instances tiesā un tās izskatīšanas laiks nav nozīmēts. Situāciju sarežģī apstāklis, ka objekts nav ierakstīts zemesgrāmatās un atrodas uz trešajām personām piederošas zemes.

Kā informēja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, saskaņā ar departamenta speciālistu veikto tehnisko apsekošanu rezultātiem, šis nepabeigtās celtniecības objekts atrodas bīstamā pirmsavārijas stāvoklī, tā telpiskā noturība ir apdraudēta. Grausts rada tiešu apdraudējumu trešo personu veselībai un dzīvībai, tādēļ atrašanās tam tuvāk par sešiem metriem nav pieļaujama.

Neskatoties uz grausta bīstamību, šobrīd objektam ir brīva piekļuve, arī teritorija ap to nav norobežota. Grausts atrodas vairāku vispārējo mācību iestāžu tuvumā un, pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, ēkā patstāvīgi uzturas nepiederošas personas, tajā skaitā, arī bērni.

Objekta nojaukšanas izmaksas varētu būt ap 70 000 latu un iespējas atgūt iztērētos pašvaldības līdzekļus vērtējamas kā ļoti zemas.

Pirmdien, lai pieņemtu lēmumu par turpmāko rīcību ar nekustamo īpašumu G. Astras ielā 4, A.Ameriks objektā bija sasaucis darba sanāksmi, kurā piedalījās Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, Īpašuma departamenta direktors O. Burovs, Valsts un pašvaldības policijas pārstāvji un blakus esošo mācību iestāžu vadītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas