Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināta (14:48) - Auditā konstatēti pārkāpumi Ušakova palīdzes Kononovas darbā

Rīgas domes (RD) Audita un revīzijas pārvaldes februārī veiktā RD Sabiedrisko attiecību nodaļas iekšējās kontroles sistēmas novērtēšanas auditā konstatēti pārkāpumi Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Annas Kononovas darbā, liecina portāla Diena.lv rīcībā nonākušais ziņojums par nodaļas darbu. Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) gan norāda, ka pārkāpumi esot nebūtiski un tiks novērsti.

RD Sabiedrisko attiecību nodaļas iekšējās kontroles sistēmas novērtēšanas audits veikts ar mērķi sniegt ieteikumus tās pilnveidošanai, par ko 2012. gada 20. februārī sagatavots ziņojums. Ziņojuma secinājumu daļā norādīts ilgstošs iekšējā normatīvā akta pārkāpums, kā arī ilgstošs amata apraksta pārkāpums. Par auditā atklātajiem pārkāpumiem darba devējam – šajā gadījumam RD priekšsēdētājām N. Ušakovam (SC), bijusi iespēja izteikt A. Kononovai piezīmi vai rājienu līdz 19. martam.Kā portālam Diena.lv skaidroja N. Ušakovs, auditā būtiski parkāpumi netika konstatēti, līdz ar to trūkumi tikšot sakārtoti un darbs turpināsies. "Visi konstatētie pārkāpumi ir nebūtiski un līdz ar to tas, kas ir konstatēts, tiks uzlabots," sacīja N. Ušakovs. Rīgas mērs gan nevēlējās atklāt, kādi tieši bijuši A. Kononovas pārkāpumi. Savukārt kāds neoficiāls avots domē portālam Diena.lv atklāja, ka A. Kononovai bijušas problēmas ar amata savienošanu, taču tagad tās esot novērstas. Pa šo laiku, strādājot mēra birojā, viņa ir ieguvusi arī augstāko izglītību.Audita ieteikumu ieviešanas grafikā noradīts, ka nepieciešams sagatavot un iesniegt RD priekšsēdētājam priekšlikumus Rīgas pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību jomas pārvaldības pilnveidošanai, tostarp sagatavot viedokli par vienotas Rīgas pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību sistēmas izveidošanas lietderību, teikts ziņojumā.Tāpat tajā ieteikts informēt RD Saimniecības pārvaldi par nepieciešamību veikt Publisko iepirkumu likumā paredzēto iepirkuma procedūru par radio un televīzijas pakalpojumu iepirkumu.

Laikraksts Diena jau pērnā gada septembrī informēja, ka Rīgas domes algoti darbinieki izpalīdzējuši SC valdības veidošanas komunikācijā.

A. Kononova portālam Diena.lv skaidroja, ka auditā konstatētais attiecas uz kārtību, kādā pašvaldības portālā www.riga.lv tiek ievietota informācija par iepirkumiem. Atbilstoši audita ieteikumiem, informāciju par iepirkumiem, ko veikusi Centrālās administrācijas Saimniecības pārvalde, ja tie attiecas uz Sabiedrisko attiecību nodaļas darbu, mājas lapā jāievieto Sabiedrisko attiecību nodaļai, nevis pašai Saimniecības pārvaldei.  Šis audita norādījums ir izpildīts, uzsvēra A. Kononova.

"Attiecībā uz otru aizrādījumu – auditā norādīts, ka Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājam un darbiniekiem amatu aprakstos noteiktās pilnvaras ir plašākas nekā sabiedrisko attiecību nodaļas reglamentā  noteiktie uzdevumi, tāpēc nepieciešams precizēt SAN reglamentu. Tā precizēšanai noteikts termiņš ir līdz 30. Jūnijam," sacīja A. Kononova.

Tāpat A.Kononova noliedz, ka viņai bijušas problēmas ar amatu savienošanu.

(pievienotas pēdējās trīs rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas