Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

papildināta - Bērnunamam pie Via Baltica nozog žogu

Divu nedēļu laikā no Imantas bērnunama vasaras mājas Ādažos žoga palikusi tikai neliela daļa. Pēdējās dienās trijos piegājienos garnadžiem esot izdevies nomontēt un aizvest lielu daļu no pamatīgās koka sētas, kas norobežo bērnunamu no Via Baltica maģistrāles.

Bērnunama vadītāja Ausma Bakāne portālam Diena.lv stāsta, ka žogs, kas ap bērnunamu uzbūvēts pēc jaunās maģistrāles izveides, pakāpeniski zagts arī iepriekš, bet pēdējo divu nedēļu laikā no tā maz kas palicis pāri. Proti, pirms divām nedēļām tika nozagti četri sētas posmi, pagājušajā piektdienā — 16 posmi un vēl vairāki arī pagājušonakt. Visos gadījumos bērnunama pārstāvji vērsušies policijā, taču zādzības turpinās.

A.Bakāne lēš, ka viena žoga posma vērtība varētu būt aptuveni 100 latu. Posmi tiek nomontēti, lai pēc tam, visticamāk, varētu uzstādīt citur. Vienam cilvēkam gan tas nevarot būt pa spēkam, jo katrs posms ir teju trīs metru plats un 1,55 metru augsts, tāpēc, pēc A.Bakānes domām, zādzības veikšanai nepieciešami vismaz trīs cilvēki.

A.Bakāne norāda — sētas caurumi nav «aizlāpīti» un bīstamākais ir tas, ka īpašums, kurā jau no pavasara katru gadu dzīvo Imantas bērnunama bērni jau no pāris gadu vecuma, vairs nav norobežots no maģistrāles, kurā ir intensīva transporta satiksme. «Tas ir drauds bērnu veselībai un dzīvībai,» saka A.Bakāne.

Neguvusi palīdzību policijā, A.Bakāne cer, ka viņai palīdzēs iedzīvotāji, lai atrastu pazudušo žogu. Ja tas neizdosies, nākšoties meklēt naudu, lai kā citādāk norobežotu bērnunamu no maģistrāles.

Valsts policijas preses pārstāve Ieva Rekšņa apstiprina, ka par žoga nozagšanu sākts kriminālprocess. Policija esot apzinājusi bērnu nama apkārtni, bet nekur šāda žoga neesot. Nav arī liecinieku, kas esot saprotams, jo garāmbraucošās mašīnas varēja redzēt, kā zagļi nomontē sētas posmus, bet tas no malas varēja izskatīties pēc parasta darba procesa, nevis zādzības, norāda I.Rekšņa.

Uz jautājumu, kāpēc pieļauts, ka zādzības divu nedēļu laikā notiek jau trīs reizes, I.Rekšņa uzsver, ka policija nevar izstāvēt blakus bērnunamam, jo katra iestāde pati atbild par savu drošību.

(papildināta ar policijas viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas