Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Rīgā atklās Kremlim pietuvināta fonda atbalstītu izstādi par nacismu

Otrdien Maskavas namā tiks atklāta fotodokumentāla izstāde Nacisma apsūdzētie, ko atbalsta arī Kremlim pietuvinātais fonds Vēsturiskā atmiņa. Tā ģenerāldirektors Aleksandrs Djukovs jau Latvijā kļuvis skandalozi slavens ar saviem izteikumiem, ka filma _Padomju stāsts _viņam raisījusi vēlmi nogalināt tās režisoru. Kā izstādes autoru organizatori min Vladu Bogovu, kas jau publicējis rakstus par nacismu, publiski pieejams arī viņa raksts Kā mēs izvēlējāmies PSRS.

Aģentūra Regnum arī ziņo, ka šis fonds, kas jau atbalstījis vairākas grāmatas, kurās pausta Kremlim draudzīga vēstures interpretācija, ir gatavs finansiāli atbalstīt arī Latvijā izdotos vēstures akadēmiskos žurnālus, kas nonākuši finansiālās grūtībās.

Diena.lv aptaujātie vēsturnieki par gaidāmo izstādi nebija informēti - par to iepriekš nebija dzirdējis LU profesors Aivars Stranga, šāds fakts nebija zināms arī Okupācijas muzejā. Arī Latvijas Vēsturnieku komisijas nule kā ieceltais jaunais priekšsēdētājs vēsturnieks Inesis Feldmanis neko nezināja ne par izstādi, ne arī tās autoru.

Par ieceri Djukova vadītajam fondam finansēt Latvijas akadēmiskos vēstures žurnālus A.Stranga norādīja, ka "šis vārds nevarētu teikt, ka izraisa lielu akadēmisku cieņu". Viņaprāt, drīzāk "vajag pakratīt mūsu pašu biezos ierēdņus", jo žurnālu izdošanai nepieciešami vien daži tūkstoši latu, kurus atrast var Latvijā, nevis meklēt Krievijas fondos.

(papildināta ar pēdējām 2 rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas