Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta - “Vecrīgas” kapteinim, kas iebrauca tiltā, konstatē 2,5 promiles

Pasažieru kuģīša "Vecrīga", kurš ceturtdienas pēcpusdienā iebraucis Akmens tilta balstā, kapteinis bijis 2,5 promiļu reibumā, aģentūrai BNS apstiprināja Rīgas reģiona policijas pārstāvis Edgars Dudko. Kapteinis, kuram bijušas tiesības vadīt kuģīti, vienīgais no apkalpes bijis piedzēries. Policijā sākta administratīvā lietvedība un materiālus nodos Ceļu policijai.

Jau ziņots, ka ceturtdienas pēcpusdienā kuģītis iebrauca tilta balstā. Neviens pasažieris nav cietis, un tie veiksmīgi nogādāti krastā. No piestātnes Vecrīgā kursē vairāki kuģīši, kas pilsētas viesiem un iedzīvotājiem piedāvā izbraukumus pa upi un līdz Jūrmalai.

Ar kapteini, kas vakar 2,5 promiļu alkohola reibumā tūristus vizināja pa Daugavu, tiks pārtrauktas darba attiecības, Diena.lv piektdien pēc informācijas saņemšanas no policijas sacīja “Vecrīga” līdzīpašnieks Gundars Ūdris. Pret pārējo apkalpi – diviem matrožiem un stjuartu pretenzijas neesot, taču ar viņiem notiks pārrunas, kāpēc apkalpe neziņoja, ka kapteinis lieto alkoholu un braucienā jau devās stiprā reibumā. G.Ūdris uzsver, ka kapteinis dzēris tikai pirms konkrētā vakara brauciena.

Vienīgais cilvēks, kas varējis nojaust par alkohola lietošanu ir matrozis, stāstīja G.Ūdris. Kapteinis piedzēries burtiski tikai pirms konkrētā reisa kuģīša attiešanas, bet pārējos braucienos bijis skaidrā. Viņš noliedza izskanējušās aculiecinieka liecības, ka kāds no kuģa apkalpes reisā nav devies.

“Protams, ka nevēlos cilvēkam, kas zaudējis mūsu uzticību, turpmāk atļaut vadīt kuģi,” teica G.Ūdris.
Viņš pastāstīja, ka Latvijā grūti ir atrast upes kuģu kapteiņus, iespējams, ka tāds tiks meklēts ārvalstīs. Kuģīšu sezona beigsies 1.oktobrī, bet tā kā krīzes dēļ braucēju šovasar esot maz, visticamāk, viens no kuģiem beigs sezonu ātrāk, tādējādi jauna kapteiņa atrašanai būs laiks līdz nākamajai sezonai. 

(papildināta ar trijām pēdējām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas