Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pie Uzvaras pieminekļa dziedās arī Mielavs

Par godu 65.gadadienai kopš Otrā pasaules kara beigām, Uzvaras parkā Rīgā uzstāsies arī latviešu mūziķis Ainārs Mielavs. Sazvanīts dienas vidū, A.Mielavs Diena.lv nenoliedz, ka kāps uz skatuves 8.maijā. Kāpēc piekritis, mūziķis varētu paskaidrot vēlāk.

Dziedātājs uzstāsies pie Uzvaras pieminekļa 8.maija vakarā "ar mazo sastāvu" – akardeona un ģitāras pavadījumā, dziedot dziesmas gan latviešu, gan krievu valodā. Latviešu mūziķis dalībai šajā pasākumā uzrunāts, jo viņš mēdz dziedāt arī krievu valodā, stāsta viens no pasākumu organizatoriem Vadims Baraņņiks, kurš ir arī Rīgas domes deputāts. Tā kā A. Mielavs piekritis, neviens cits latviešu mūziķis vairs neesot uzrunāts.

Pēc viņa teiktā, vēl svinībās 8.un 9.maijā aicināti piedalīties baltkrievu mūzikas grupas, kā arī vairāk nekā 50 dažādi deju kolektīvi un dziedātāji no visas Latvijas. "Arī dziedātāju kolektīvi dziedās gan latviešu, gan krievu valodā," sacīja V.Baraņņiks un piebilda, ka šogad svinībās pie Uzvaras pieminekļa uzstāšanās paredzētas uz divām skatuvēm.

Pasākumus divu dienu garumā rīko apvienības Saskaņas centrs izveidotās biedrības 9.maijs.lv, kā arī biedrība Rodina.

Uzvaras parkā būs iekārtota arī izstāde ar plakātiem no dažādām pasaules valstīm, tostarp ASV, Nīderlandes u.c., kur atspoguļota fašistiskā režīma sagrāve. Pagaidām V.Baraņņiks konkrēti nenosauca to politiķu vārdus, kuri uzrunās cilvēkus. "Saskaņā ar tradīcijām, varētu uzstāties PCTVL un arī cilvēki no Saskaņas centra," teica biedrības pārstāvis.

V.Baraņņiks skaidro, ka pasākumi notiks divas dienas, jo 8.maijā visā pasaulē piemin Otrā pasaules kara upurus un nacisma sagrāvi, bet 9.maijā Uzvaras dienu plaši atzīmē Krievijā.

(precizēts virsraksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas