Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
Pēc notikušā vecākiem bērna aizgādības tiesības atņemtas

Piedzērušies vecāki Rīgā uz ielas pamet septiņus mēnešus vecu meitenīti

Aizvadītajā nedēļas nogalē, sestdien, policisti Āgenskalnā atraduši bērnu ratiņos uz ielas pamestu septiņus mēnešus vecu meitenīti. Likumsargi bērnu atraduši pēc tam, kad saņēma zvanu no kādas satrauktas iedzīvotājas, kura redzējusi, ka bērnu ratiņus stūmuši pamatīgi piedzērušies vecāki, portāls Diena.lv uzzināja Valsts policijā.

Policija ekipāžai ierodoties Nometņu ielā, likumsargi sastapa ar sievieti, kura bija ziņojusi par bezatbildīgajiem vecākiem. Viņa norādīja virzienu, kurā alkohola reibumā esošais pāris bija devies. Drīz pēc tam likumsargi pamanīja bērnu ratiņus, kuros līdzās mazulim atradās arī grādīgās dziras pudele. Vecākus nekur tuvumā nemanīja.

Vien pēc brīža pie policistiem un mazuļa pienāca stipri piedzēries vīrietis - septiņus mēnešus vecās meitenītes tēvs. Vīrietis knapi turējās kājās un nesakarīgi stāstīja, ka ir devies meklēt bērna māti, un tikai uz brīdi pametis meitu. Jāpiebilst, ka policistiem tā arī neizdevās atrast zīdaiņa māti.

Tika konstatēts, ka bērna tēvs ir 2,36 promiļu stiprā alkohola reibumā. Ņemot vērā, ka rūpes par zīdaini nav savienojamas ar atrašanos alkohola reibumā, policisti pieņēma lēmumu meitenīti nogādāt Valsts sociālās aprūpes centrā. Tur bērnu apskatīja mediķi, kuri konstatēja, ka bērna veselības stāvoklis ir apmierinošs.

Saistībā ar notikušo pret bērna vecākiem uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Bāriņtiesa ir saņēmusi informāciju no Valsts policijas, un pirmdien pieņems lēmumu pārtraukt bērna aizgādības tiesības vecākiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas