Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pirmdien sāks Maskavas ielas grausta nojaukšanu

Pirmdien plkst.13.00 tiks sākta ēku kompleksa Maskavas ielā 9 nojaukšana, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Liene Pētersone.

Rīgas domes pārstāve skaidroja, ka nekustamā īpašuma objekts, kura fasādi jau vairāku gadu garumā rotā uzraksts „Rīgas domes īpašums”, uzskatāms par graustu, kas pasliktina kriminogēno situāciju šajā rajonā. Iedzīvotāji arī sūdzas par nepiederošo personu - narkomānu, bezpajumtnieku - uzturēšanos minētajās ēkās.

Nojaucamajā ēku kompleksā ietilpst 19.gadsimta beigās būvētas četrstāvu ķieģeļu mūra pirts ēkas ar viena stāva piebūvēm gar Maskavas ielu un pagalmā, divu stāvu ķieģeļu mūra noliktava un viena stāva noliktava. Kopējā platība ir 3405 kvadrātmetri.

Jau 2005. gadā, apsekojot ēkas, to tehniskais stāvoklis tika vērtēts kā pirmsavārijas – nolietoto būvkonstrukciju dēļ tās ir tuvu pašsabrukšanai. Pēdējā ēku apsekošana tika veikta šī gada februārī, kad tika konstatēts, ka ēkas kļuvušas vēl nestabilākas, objektu fiziskais nolietojums sasniedz 70%-80%, un tās var  apdraudēt cilvēku dzīvību un sabiedrisko drošību.

„Īpašu satraukumu rada kompleksa centrā esošā pirts ēka, kurai iebrukušo pārsegumu dēļ ir radusies papildus slodze uz nesošajām sienām, kas papildus ir stipri saplaisājušas un mitruma bojātas”, teikts speciālistu atzinumā. Ja ēkas sabruks, visticamāk sagāzīsies arī līdzās esošā pirts ēka, nodarot neprognozējamu kaitējumu blakus īpašumiem un paralizējot satiksmi gan Puškina ielā, gan, iespējams, arī Maskavas ielā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas