Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plāno nojaukt graustu Lomonosova ielā 5

Rīgas dome plāno nojaukt otro bīstamāko graustu Rīgā – ēku Lomonosova iela 5, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks trešdien sasaucis darba sanāksmi pie grausta Lomonosova ielā 5, lai klātienē vērtētu tā bīstamību un izlemtu jautājumu par tālāko rīcību.

Sanāksmē aicināti piedalīties grausta īpašnieki, Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un departamenta speciālisti, pārstāvji no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, rajona izpilddirekcijas. 

Nekustamā īpašuma objekts Lomonosova ielā 5 ir piecu stāvu mūra ēka avārijas stāvoklī. Rīgas domes Īpašuma departaments ir veicis tās apsekošanu, kuras laikā ir konstatēts, ka ēka atrodas avārijas stāvoklī – tai ir iebrukuši starpstāvu pārsegumi, tādējādi atstājot ēkas sienas bez sasaistes, kā rezultātā ēka ir zaudējusi konstruktīvo noturību. Lai arī fasāde uz ielas pusi ir nosegta ar zaļo sietu, ēkai atrodoties šādā stāvoklī, jebkura garāmgājēja drošība ir apdraudēta.

Grausta stāvokli vēl vairāk pasliktina vibrācija no ielas. Savukārt Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas prasība ir ēku saglabāt, jo ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Otrdien Rīgas domes sēdē tika pieņemti lēmumi par vēl 12 pašvaldībai piederošu graustu nojaukšanu, kā arī pašlaik visbīstamākā grausta Rīgā – nepabeigtas celtniecības seku - dzelzsbetona konstrukcijas pie mēbeļu nama, Gunāra Astras ielā 4 piespiedu sakārtošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas