Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Policija Āgenskalna iedzīvotājiem lūdz palīdzību sadurto riepu lietā

Policijā saņemti 33 iesniegumi no cietušajiem par ceturtdienas naktī Āgenskalnā sadurtajām automašīnu riepām, piektdien precizēja Valsts policijas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava. Tomēr bojāto automašīnu esot vairāk – to policija konstatējusi, apsekojot notikuma vietu – pagalmus, kuri atrodas starp Pārslas un Magoņu ielām.

Vairāki bojāto automašīnu īpašnieki no cietušo statusa sāktajā kriminālprocesā ir atteikušies.

Tā kā policija vēl nav identificējusi personas, kuras varētu būt sabojājušas Āgenskalna iedzīvotāju automašīnas, varas pārstāvji lūdz atsaukties lieciniekus, kuri varētu palīdzēt noskaidrot iespējamos ļaundarus vai kuru rīcībā ir informācija, kas palīdzētu izmeklēt notikušo.

Jau ziņots par vandalismu agrā ceturtdienas rītā ap plkst. 3 Āgenskalnā, Magoņu un Pārslas ielu rajonā. Vairāk nekā 40 automašīnu īpašniekiem rīts sagādāja nepatīkamu pārsteigumu - pagalmos un uz ielas esošajām automašīnām bija sadurtas riepas, dažai automašīnai – pat visas četras. Kādai automašīnai bijis izsists arī logs, izārdīts magnetolas panelis, piemēslots salons un pazudis spogulis.

Spriežot pēc kādas liecinieces teiktā, vandalismu neesot paveikusi viena persona, jo naktī uz ielas bijušas dzirdamas vairāku vīriešu sarunas un smiekli.

S.Pildava izvairās runāt par nozieguma iespējamām versijām, taču medijos dominē divi viedokļi: biznesa versija, t.i., automašīnu riepu saduršana veikta, lai mudinātu vietējos iedzīvotājus automašīnas novietot kādā no maksas stāvvietām; huligānisma versija, t.i., svešas mantas bojāšana notikusi muļķīgas izklaides rezultātā.

Kriminālprocess lietā sākts pēc Krimināllikuma 185.panta par tīšu mantas bojāšanu, par ko paredzētais soda mērs ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods līdz 60 minimālajām mēnešalgām jeb 10 800 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas