Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policija pieķer jauniešus, kuri kāpuši uz dažus centimetrus biezā Velnezera ledus

Sākoties paaugstinātas bīstamības periodam uz Rīgas ūdenstilpju ledus, Rīgas Pašvaldības policija (RPP) šodien pie Velnezera Vidzemes priekšpilsētā sastapusi jauniešus, kuri kāpuši uz ledus, pastāstīja RPP pārstāve Inese Krieviņa.

Policisti brīdinājuši jauniešus, ka uz ledus pašreiz nav atļauts uzturēties, pastāstīja Krieviņa.

Pašlaik ledus biezums uz ūdenstilpēm Rīgā varētu būt no viena līdz trīs centimetriem.

Par jauniešiem, kuri šodien manīti kāpjam uz ledus, ziņo arī sociālo tīklu lietotāji, novēroja aģentūra LETA, aicinot līdzcilvēkus nepaiet garām šādās situācijās, jo pašreiz tas ir ļoti bīstami.

Krieviņa arī informēja, ka RPP sadarbībā ar Valsts policiju ir gatava pastiprinātā režīmā uzraudzīt kārtību Rīgā Jaunā gada pasākumu laikā.

Kā ziņots, pazeminoties gaisa temperatūrai, Rīgas ūdenstilpes pakāpeniski sāk aizsalt, tādēļ no trešdienas tiek noteikts paaugstinātas bīstamības periods uz pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošo ūdenstilpju ledus, informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Šajā laikā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts. Atbilstoši Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumu normām šādu rīkojumu izdevis pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Rīkojuma izpildi kontrolē Rīgas Pašvaldības policija. Saskaņā ar sabiedriskās kārtības noteikumiem par prasību neievērošanu var tikt piemērots naudas sods līdz 71 eiro. Ja aizlieguma neievērošanas dēļ personu glābšanas darbos tiks iesaistīti speciālie dienesti, naudas sods var sasniegt 350 eiro.

Pašvaldības policija aicina par bīstamības periodā Rīgas administratīvajā teritorijā uz ledus pamanītajām personām informēt policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes dežūrdaļu jebkurā diennakts laikā, zvanot pa tālruni 28 365 84228 365 842 vai 67 026 86867 026 868.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas