Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Poļiščukas teātris atradis jaunas telpas

Pašvaldības SIA Rīgas nami (RN) iesnieguši prasību tiesā pret Gaļinas Poļiščukas Teātra observatoriju (TO) par 5000 latu lielo parādu; teātra iepriekš izmantotās telpas Kongresu nama Jaunajā zālē joprojām ir aizzīmogotas. Tikmēr TO jau atradusi jaunu spēles laukumu - decembra sākumā izrādes notiks muzikālā teātra Ginger & Fred telpās. G. Poļiščuka joprojām gaidot pozitīvu Rīgas domes ierēdņu lēmumu par darba turpināšanu Kongresu namā.

Dienai pavēstīja RN pārstāve Terēza Luksa, RN ir iesnieguši prasību tiesā, taču lietas izskatīšanas datums vēl nav noteikts, viņa arī norādīja, ka atsaukt prasību RN negrasās.

Muzikālais teātris Ginger & Fred, kas iekārtojies Vernisāžā Tērbatas ielas sākumā, dibināts šā gada septembrī, lai iestudētu muzikālas izrādes. No decembra tā repertuārā būs arī G. Poļiščukas TO izrādes Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās, Lidojums un Ilgu tramvajs, ieplānots arī Ziemassvētku koncerts Brīnuma gaidās. Kopš TO izlikta no Kongresu nama, bijusi sadarbība arī ar aktieru klubu Hamlets.

Parāds par īri un komunālajiem maksājumiem piecu tūkstošu latu apmērā bija galvenais apsvērums, kāpēc RN nolēma līgumu ar TO lauzt. TO neesot pildījusi arī solīto izrāžu plānu un apmeklētāju piesaistīšanu. TO G. Poļiščuka nodibināja 2005. gada rudenī. Vēl 2010. gadā G. Poļiščuka draudēja ar teātra slēgšanu nepietiekamā finansējuma dēļ, uzreiz pēc tam pievienojoties Tautas partijai un vēlāk Saeimas vēlēšanās startējot no Par labu Latviju! saraksta. Pēc pārrunām ar Rīgas domi tika nolemts, ka teātris varētu apdzīvot telpas Kongresu namā. Tika izsludināts konkurss, kura vienīgais dalībnieks un arī uzvarētājs bija TO. Vēl septembra beigās RN plānoja, ka atbrīvotās telpas, slēdzot īstermiņa īres līgumu, varēs izmantot visi interesenti, taču TO šāda iespēja piedāvāta vairs netiks. Vēl arī nav zināms, kad telpas tiks atbrīvotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas