Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Protesta gājiens "pret imigrantu piespiedu uzņemšanu"

Ar patriotisku dziesmu koncertu Brīvības pieminekļa pakājē noslēdzies biedrības Tēvijas sargi un Nacionālās savienības Taisnīgums rīkotais protesta gājiens "pret uzspiestiem imigrantiem".

Kā novēroja LETA, pasākumā piedalījās vismaz 500 dažāda gadagājuma cilvēku.

Mūziķu uzstāšanās pie Brīvības pieminekļa mijās ar akcijas organizatoru runām, kurās viņi uzsvēra, ka akcija tiek rīkota zīmīgā dienā - Baltu vienotības dienā.

"Latvija - tie esam mēs, nevis mūsu valdība. Mums ir jādomā uz priekšu, pieprasot referendumu un izmaiņas likumos, kā arī jākļūst stipriem un organizētiem, lai nebūtu jāsaskaras ar tiem sadzīves izaicinājumiem, ar ko saskaras citas Eiropas Savienības valstis," sacīja biedrības Tēvijas sargi pārstāvis Jānis Sils.

Netālu no pieminekļa manāms arī Antiglobālistu līderis Andris Orols, kurš kā privātpersona vāc rīdzinieku parakstus, kas pēcāk tikšot iesniegti Rīgas domē saistībā ar imigrantu - politisko, ekonomisko bēgļu - izvietošanas jautājumu.

Kaut arī ļaudis pamazām sāk izklīst, Brīvības pieminekļa pakājē joprojām izvietojies vairāku simtu cilvēku liels pūlis ar plakātiem.

Publika ar aplausiem un ovācijām uztver dažādus organizatoru izsauktos populistiskos saukļus, piemēram, "Saeima jāatlaiž pēc iespējas ātrāk!" un "Kauns par to, ka esam ievēlējuši šādu valdību".

LETA novēroja, ka uz pasākumu ieradies arī nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK valdes loceklis Saeimas deputāts Jānis Dombrava, kā arī daži citi nacionālās apvienības biedri, nacionālradikālās biedrības Gustava Celmiņa centrs vadītājs un "pērkoņkrustiešu" ideoloģijas popularizētājs Igors Šiškins, laikraksta DDD veidotāji un citi. Vairāki no atnākušajiem bija manīti arī iepriekš Rīgā rīkotajos pasākumos, kuros cilvēki pauda viedokli gan par, gan pret bēgļu uzņemšanu.

Kā iepriekš ziņoja pasākuma organizatori, savu dalību šovakar notiekošajā koncertā pie Brīvības pieminekļa apstiprinājuši tādi mūziķi kā vīru kopa Vilki, Ainars Virga, Dzintars Beitāns, Valdis Atāls, Uldis Kākulis, Juris Kulakovs, Guntars Mucenieks, Uldis Punkstiņš, grupas Zvani, Laikā pirms, tradīciju kopa Pērkonieši un citi. Daži no viņiem jau pirms koncerta bija manāmi laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas