Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Radzevičs aicina grozīt likumu, lai varētu sodīt negodīgus atrakciju rīkotājus

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs uzskata, ka steidzami jāveic izmaiņas normatīvajos aktos, kas pašvaldībai ļautu efektīvi cīnīties ar negodprātīgiem publisko pasākumu rīkotājiem. Šobrīd spēkā esošais Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likums pašvaldībai šādas tiesības nedod. Izpilddirektors vērsies Tieslietu ministrijā ar lūgumu veikt konkrētus grozījumus minētājā likumā.

Uz šādu soli J.Radzeviču mudināja Pašvaldības policijas sniegtā informācija par saņemtajām iedzīvotāju sūdzībām un notikumu vietas apsekošanas rezultātiem SIA Game Serviss Group organizētajā atrakciju parkā pie tirdzniecības centra Elkor Plaza Rīgā, Brīvības gatvē 201. Pārbaužu laikā konstatēta skaļas mūzikas atskaņošana pēc plkst. 23, kas ir jau pēc saskaņotā atrakciju parka darba laika. Turklāt konstatēts, ka pie atrakciju parka kases izvietotā informācija par parka darba laiku atšķiras no saskaņotā laika. Piemēram, sestdienās un svētdienās darba laiks ir patvaļīgi pagarināts līdz plkst. 24. Konstatēts arī, ka atrakciju darbības laikā bieži uz vietas neatrodas par drošību atbildīgais darbinieks. Par konstatētajiem pārkāpumiem policija uzsākusi administratīvo lietvedību, taču policija arī lūdz pašvaldību risināt jautājumu par atrakciju parka darbības ierobežošanu.

"Pašvaldības rokas saista likums, kas, konstatējot šāda veida pārkāpumus, liedz domei atcelt izsniegto atļauju publiska pasākuma rīkošanai. Pēc likuma izmaiņām pašvaldība nekavējoties pārtrauks šādu un līdzīgu patvaļīgu karuseļu organizatoru darbību. Uzskatu, ka pilsētā nav vietas tādiem uzņēmējiem," pauda J.Radzevičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas