Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

RDSD piedāvā Vanšu tilta kāpnes salabot gada laikā

Balstoties uz ekspertu slēdzienu, Rīgas domes Satiksmes departaments piedāvā Vanšu tilta kāpnes demontēt un rekonstruēt pilnībā, paredzot to īstenot aptuveni 10 mēnešu laikā, liecina departamenta sagatavotā informācija Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejai.

Pēc Vanšu tilta kāpņu konstrukcijas sabrukšanas Satiksmes departaments steidzamības kārtā uzdeva SIA Inženierbūve veikt kāpņu tehnisko inspekciju un novērtēt kāpņu stāvokli. Pēc apsekošanas uzņēmums apstiprināja, ka kāpņu dzelzsbetona bloku un to margu stāvoklis ir neapmierinošs un, ka bojājumu rezultātā margu konstrukcijas var nogāzties, kas arī ir noticis.

Tāpat uzņēmums norādīja, ka margu elementu remontēšana nav lietderīga un tās nepieciešams demontēt pilnībā.

Departaments situācijas risināšanai saredz trīs iespējamos variantus - remontēt kāpnes ierasto uzturēšanas darbu laikā, veikt pilnīgu kāpņu pārbūvi, izstrādājot atsevišķu būvprojektu, vai arī veikt kāpņu pārbūvi kopā ar visa Vanšu tilta rekonstrukciju, kas tiek plānota tuvāko gadu laikā.

Kā savā vēstulē komitejai norāda Satiksmes departamenta pārstāvji, vislietderīgākais būtu tieši otrais variants, kurš paredz pilnībā atjaunot un izlīmeņot segas konstrukciju, novērst ūdens atvades problēmas un izbūvēt jaunas margas. Šos darbu īstenošana varētu aizņemt aptuveni desmit mēnešus, iekļaujot arī būvprojekta izstrādes procesu.

Jautājumu par kāpņu pārbūvi trešdien, 21.martā, skatīs Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja.

Līdz kāpņu pārbūvei, Vanšu tilta kāpnes Daugavas labajā pusē būs slēgtas un gājēju plūsma zem Vanšu tilta, 11.novembra krastmalā tiks daļēji ierobežota.

Tilta kapitālais remonts nav veikts kopš tilta uzbūvēšanas 1981.gadā. Tiltam regulāri tiekot veikti ikdienas uzturēšanas darbi un lokāli remontdarbi. Vanšu tilta pēdējā speciālā inspekcija tika veikta 2013.gada beigās.

Top komentāri

Gaida
G
Kadi, kartejie kretini lidzigi godmaniem, skelem, lesinskiem/sleserem..., ir ieplanojusi uz so darbu imitaciju nozagt n- tos milijonus.
Gaidis
G
Kāpnes ir mazākā bēda, lielākā problēma varētu būt paša tilta tehniskais stāvoklis.
Klausies Urlakov !
K
Gada laikā var jaunu tiltu uzbūvēt !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas