Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rīgā aizliedz tirgot apreibinošos "vīrakus"

Rīgas dome izdarījusi grozījumus saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība", aizliedzot realizēt sintētiskās vai dabīgas izcelsmes vielas - sēnes, zāles, kaltētās zāles maisījumus u.tml., kuru lietošana izraisa vai var izraisīt cilvēku apreibināšanos, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais uzsvēra, ka Rīgas teritorijā konstatētas vairākas tirdzniecības vietas, kur izplata vīrakus un citas tamlīdzīgas vielas, ko pilsētas iedzīvotāji, tai skaitā arī nepilngadīgie, izmanto, lai apreibinātos.

Saistošajos noteikumos iekļautais aizliegums novērš iespējamību realizēt ielu tirdzniecībā sēnes un augus, kuri, kaut arī ar likumu nav atzīti par tādiem, ir izmantojami apreibināšanās nolūkā.

"Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta 12.punktu pašvaldībām ir autonomā funkcija piedalīties sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, apkarot žūpību un netiklību. Īstenot minētas funkcijas izpildi, viens no veidiem, ka cīnīties ar narkotisko un apreibinošo vielu apriti, ir aizliegt tirdzniecību ar šādām vielām", sacīja D.Turlais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas