Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Rīgā atjaunota ūdensapgāde; Brasas tilts slēgts

Ceturtdienas vakarā ap plkst. 23:00, SIA Rīgas ūdens speciālistiem izdevies lokalizēt ūdensvada avāriju pie Brasas tilta. Tomēr avārijas seku likvidēšana turpinās un satiksme pār tiltu ir slēgta.

Šobrīd pilnībā pārtraukta ūdens izplūde avārijas vietā un spiediens pilsētas ūdensvadā atjaunots ikdienas režīmā. Bez ūdens ir daži nami avārijas vietai piegulošajos kvartālos, kuriem ir iespējas saņemt ūdeni no dzeramā ūdens autocisternas, kura novietota Upes un Miera ielas stūrī.

Lasītāji Diena.lv ziņo, ka mājokļos, kur ūdens piegāde ir atjaunota, tas gan nav lietojams, jo ir pelēks - ūdens nav lietojams ne kafijai, ne zobu tīrīšanai, arī vannā un tualetes podā veidojas melnas nogulsnes. Tāpat lasītāji novērojuši, ka veikalos vakar izpirkts negāzētais ūdens, tādēļ veikalniekiem nākas krājumus papildināt no noliktavām.

"Šobrīd skaidrs ir tas, ka slēgta vai daļēji slēgta būs satiksme pa Brasas pārvadu, tāpēc no rīta iedzīvotājiem un autobraucējiem vajadzētu rēķināties, ka nokļūšanai galamērķī būs jāizvēlas citi maršruti," aicina Rīgas ūdens pārstāvis Arturs Mucenieks. Raidījumā 900 sekundes viņš informēja, ka pagaidām tilts ir pilnībā slēgts.

Brasas tilta rajonā notikušās ūdensvadu avārijas dēļ piektdien nekursēs arī 11. maršruta tramvajs, informē Rīgas satiksme. Pasažieru pārvadāšana 11. tramvaju maršrutā sākot no pirmajiem reisiem tiks nodrošināta ar autobusiem - izveidoti divi speciālie maršruti, 9. autobusu maršruts mainīts. Tramvaja kustība tiks atjaunota, tiklīdz tas būs iespējams un par to tiks paziņots.

Viens speciālais autobusu maršruts kursēs no 11. tramvaja pieturvietas Kr.Barona iela līdz Brasas stacijai. Autobuss kursēs pa Kr.Barona ielu, Bruņinieku ielu, Tērbatas ielu, Matīsa ielu, Miera ielu, Klusā ielu, Miera iela, Matīsa iela līdz Kr.Barona ielai.

Otrs speciālais maršruts no pieturvietas Saules dārzs līdz Struktoru ielai (tuvākā pieturvieta Biķernieku iela uz Mazās Biķernieku ielas). Autobuss kursēs no Saules dārza pa Ezermalas ielu, Meža prospektu, Kokneses prospektu, Ķīšezera ielu, Gaujas ielu (apgriešanās loks), Gustava Zemgala gatve, Brīvības iela, Mazā Biķernieku iela, Struktoru iela, Brīvības iela, Gustava Zemgala gatve, Gaujas iela (apgriešanās loks), Ķīšezera iela, Kokneses prospekts, Meža prospekts, Ezermalas iela.

9.autobusa maršruts būs mainīts - autobusi no centra kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Mazo Biķernieku ielu, Biķernieku ielu, Struktoru ielu, Brīvības ielu, Gustava Zemgala gatvi, Gaujas ielu līdz Brasas tiltam un tālāk pa maršrutu.

Virzienā uz centru kursēs līdz Gaujas ielai (apgriešanās loks), tālāk pa Gustava Zemgala gatvi, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. Autobusi pieturēs visās pieturvietās.

Klienti, kuriem iegādātas mēneša braukšanas biļetes 9. autobusa maršrutam, 11. tramvaju maršrutam vai visiem tramvaju maršrutiem, var izmantot sabiedrisko transportu paralēlajos maršrutos, braucienu nereģistrējot, pārējiem pasažieriem norēķinu kārtība saglabājas nemainīga.

Līdz ar avārijas lokalizāciju ievērojami pazeminājies ūdens līmenis arī uz dzelzceļa sliežu klātnes. VAS Latvijas dzelzceļš speciālisti intensīvi strādājuši un vilcienu satiksme ir atjaunota.

Par nepieciešamību saņemt dzeramo ūdeni ar autocisternu Rīgas ūdens aicina paziņot pa tālruņiem: 67333185 vai 80002122.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas