Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā no oktobra sāks pieņemt pieteikumus atbalsta izmaksām par malkas un granulu iegādi

Rīgas pašvaldība plāno no 1.oktobra elektroniski un no 3.oktobra klātienē sākt pieņemt pieteikumus apkures izdevumu daļējai kompensēšanai ģimenēm, kas apkurei izmanto malku, koksnes granulas vai briketes, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pieteikumus kompensācijas saņemšanai par elektrības izmantošanu apkurē sāks pieņemt no 1.novembra.

Ģimenēm, kas apkurē izmanto gāzi vai centralizēto apkuri, valsts atbalsts tiks piemērots automātiski saņemtajos rēķinos un nekur nav jāpiesakās.

Pieteikumus atbalstam elektroniski varēs iesniegt portālā "www.epakalpojumi.lv", bet klātienē - jebkurā no Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra klientu apkalpošanas vietām pēc iepriekšēja pieraksta.

Pieteikties atbalstam var mājokļa īpašnieks, kopīpašnieks vai īrnieks ne biežāk kā reizi mēnesī.

Pieteikumam nepieciešamā informācija vārds, uzvārds, personas kods, kontaktinformācija un kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas konta numurs, kurā ieskaitāms atbalsts mājsaimniecībai. Papildus jāpievieno mājokļa īpašuma vai lietošanas tiesības apliecinošs dokuments, ja attiecīgās informācijas nav Zemesgrāmatā, un maksājumu apliecinoši dokumenti - rēķins, maksājuma uzdevums, izņemot gadījumu, ja mājokli apkurina, izmantojot malku, kas iegādāta līdz šā gada 31.augustam un nav pieejams maksājumu apliecinošs dokuments. Šajā gadījumā iesniedzējam būs jāapliecina fakts par malkas iegādi.

Pieteikuma iesniedzējam būs jāapliecina, ka mājoklī ir attiecīgais apkures veids, kā arī tas, ka citi ģimenes locekļi nav iesnieguši iesniegumu atbalsta saņemšanai par iesniegumā minēto mājokli.

Lēmums par atbalsta piešķiršanu tiks pieņemts 30 darbdienu laikā no pieteikuma saņemšanas brīža. Labvēlīga lēmuma gadījumā atbalsts tiks ieskaitīts iesniegumā norādītajā maksājumu kontā.

Atbalsts tiks piemērots par laika posmu no šā gada 1.maija līdz nākamā gada 30.aprīlim. Pabalsta apmērs paredzēts 50% apmērā no kurināmā iegādes izmaksām, kas pārsniedz valsts noteiktos sliekšņus un nepārsniedz noteiktos apjomus.

Ja mājokli apkurina, izmantojot koksnes granulas vai koksnes briketes, ģimenei ir tiesības saņemt valsts atbalstu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), 50% apmērā no izmaksām par 10 tonnu koksnes granulu vai brikešu iegādi par cenu, kas pārsniedz 300 eiro par tonnu bez PVN, bet ne vairāk kā 100 eiro par tonnu bez PVN.

Ja mājokli apkurina, izmantojot malku, ģimenei ir tiesības saņemt valsts atbalstu, ieskaitot PVN, 50% apmērā no izmaksām par 35 berkubikmetru (21 stera) malkas iegādi par cenu, kas pārsniedz 40 eiro par berkubikmetru bez PVN, bet ne vairāk kā 15 eiro par berkubikmetru bez PVN. Ja malka iegādāta līdz šā gada 31.augustam un nav pieejams maksājumu apliecinošs dokuments, ir tiesības saņemt valsts atbalstu 60 eiro apmērā.

Ja mājokli apkurina, izmantojot elektroenerģiju, ģimenei ir tiesības saņemt valsts atbalstu, ieskaitot PVN, elektroenerģijas patēriņam virs 500 kilovatstundām mēnesī, bet nepārsniedzot 2000 kilovatstundas mēnesī, 50% apmērā no elektroenerģijas cenas, kas pārsniedz 0,160 eiro par kilovatstundu bez PVN, bet ne vairāk kā 0,100 eiro par kilovatstundu bez PVN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas