Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā plānots organizēt hokeja čempionāta pusfināla un fināla spēļu tiešraižu publisko skatīšanos

Rīgā plānots organizēt Pasaules hokeja čempionāta pusfināla un fināla spēļu tiešraižu publisko skatīšanos.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas pārvaldē, pašvaldība sadarbībā ar čempionāta rīkotājiem pārcels čempionāta oficiālo fanu zonu no "Arēnas Rīga" uz Doma laukumu un Esplanādi. Pasākumi sāksies sestdien plkst.13 un svētdien plkst.14.

Doma laukums tiks pārveidots un pielāgots spēļu tiešraižu vērošanai, lai radītu ērtu un draudzīgu atmosfēru, tāpat arī tiks izvietots lielais ekrāns Esplanādē.

Pasākumu vietās būs apskatāmas Pasaules čempionāta hokejā oficiālā atbalstītāja "Škoda" automašīnas un būs pieejami čempionāta suvenīri.

Līdz vakardienai oficiālā un vienīgā fanu zona bija pie "Arēnas Rīga", kur gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem bija iespēja uz lielajiem ekrāniem kopā skatīties spēles un izbaudīt īstu hokeja atmosfēru. Turpmāk fanu zona minētajā vietā vairs neatradīsies.

Galvaspilsēta mērs Mārtiņš Staķis (PP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē, ka Rīga ciešā sadarbībā ar čempionāta rīkotājiem organizēs pusfināla un arī fināla spēļu tiešraižu publisko skatīšanos Doma laukumā un Esplanādē.

Doma laukums jau ir pielāgots spēļu tiešraižu vērošanai, savukārt Esplanādē tiks izvietots lielais ekrāns.

"Hokejs pilsētā paliek!" uzsver Staķis.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, fanu zonas pārcelšana nozīmējot papildu izmaksas, jo Doma laukuma LED ekrāns tiks aprīkots ar skaņu un teritorija tiks pielāgota spēļu skatīšanās vietai. Savukārt Esplanādē tiks izvietots ekrāns un, līdzīgi kā Doma laukumā, teritorija tiks pielāgota hokeja tiešraižu vērošanai. 

Izmaksas šobrīd tiek vēl rēķinātas un konkrēta summa netiek atklāta. 

Daži Pasaules čempionāta hokeja elementi, kas iepriekš jau bijuši izvietoti pilsētvidē, tiks pārvietoti un jaunas noformējuma pozīcijas netiks veidotas. Tiešraižu skatīšanās pasākumus Rīgas pašvaldība rīkos sadarbībā ar čempionāta organizatoriem, tāpēc daļa inventāra būs no viņiem. 

Rīgas dome Pasaules hokeja čempionāta norisei galvaspilsētā piešķīrusi līdzfinansējumu 570 000 eiro un 130 000 eiro pašvaldības struktūrvienībām.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pieveica Zviedrijas valstsvienību, pirmoreiz vēsturē iekļūstot pusfinālā.

Latvija svinēja uzvaru ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0).

Latvijas izlasei pusfināla spēle paredzēta sestdien Tamperē, mērojoties spēkiem ar Kanādas hokejistiem.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisinās no 12. līdz 28.maijam.

pievienota 9.-12. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas