Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas acs līdz sistēmu ieviešanai vēl nav nonākusi; līdz šim veikts izpētes darbs

Pašvaldības SIA Rīgas satiksmes (RS) 2011. gadā izveidotā meitasuzņēmuma Rīgas acs tuvākie darbības plāni saistās ar sadarbības modeļa izveidi ar potenciālajiem tehnikas un tehnoloģiju piegādātājiem, portālam Diena.lv pastāstīja RS preses sekretārs Viktors Zaķis.

Diena jau iepriekš rakstījusi, ka Rīgas acs šogad plāno ieguldīt aptuveni 4,5 miljonus latu sabiedriskā transporta integrētās kustības kontroles, pasažieru drošības un informēšanas sistēmas ieviešanai. Šāda sistēma nodrošinās stingrāku kārtības un drošības kontroli sabiedriskajā transportā, skaidrojuši uzņēmuma pārstāvji.

Līdz šim Rīgas acs veicis darbības, lai sekmētu izvirzīto mērķu sasniegšanu, tai skaitā ir veicis jaunāko sistēmu izpēti, kā arī iegādes dokumentācijas prasību specifikāciju izstrādi. Tāpat veikta sistēmas darbībai nepieciešamo datu pārraides tīklu identificēšanu, kas nodrošinātu nepārtrauktu informācijas plūsmu starp transportlīdzekļiem un centrālo vadības punktu, Diena uzzināja RS.

Sākotnēji integrētās informācijas sistēmas ietvaros plānots nodrošināt sabiedriskā transporta videonovērošanu, kā arī alkohola reibuma automatizācijas identifikācijas aprīkojuma darbību, kā arī transporta līdzekļu pārvietošanās monitoringu reālajā laika režīmā.

Iepriekš RS preses pārstāvis V.Zaķis Dienai skaidroja, ka sistēmu uzstādīšanu plānots sākt jau 2012.gadā un pabeigt trīs gadu laikā. Projektu par saviem līdzekļiem īstenos Rīgas acs, kuras pamatkapitālā RS ieguldījusi 20 000 latu, taču turpmāks finansējums šim uzņēmumam neesot paredzēts. Rīgas acs drošības sistēmas ieviešanu nodrošinās par kredītlīdzekļiem.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC), jautāts par Rīgas acs sistēmu ieviešanas gaitu, teic, ka viņš būtu vēlējies, lai darbs pie tā notiktu ātrāk, taču process esot ļoti sarežģīts. "Jautājumi Rīgas satiksmei jau tika uzdoti un tiks uzdoti regulāri. Ceru, ka drīz būs arī rezultāts," apgalvo V.Baraņņiks.

Savukārt transporta lietu komitejas loceklis Juris Viņķelis (Vienotība) stāsta, ka par Rīgas acs ieviešanas gaitu viņam pieejams ļoti maz informācijas. "Rīgas satiksme ļoti, ļoti rūpīgi slēpj visu informāciju, kas viņiem ir, atsaucās uz komercnoslēpumiem vai līguma partneri neļauj paust un tā tālāk," teic domes deputāts.

Viņš arī atzina, ka īsti neizprot Rīgas acs izveides nepieciešamību, jo meitasuzņēmuma funkcijas, kā norādā J.Vinķelis, varētu pildīt arī pati RS. Deputāts uzskata, ka pietiktu, ja RS tiktu izveidots viens departaments, kas nodarbotos ar šādu funkciju veikšanu: "Kamdēļ veidot vēl vienu meitas kompāniju Rīgas satiksmes tiešo pienākumu veikšanai?"

Tāpat J.Viņķelis pieļauj, ka Rīgas acs izveide jāskata kontekstā ar tuvojošam pašvaldību vēlēšanām, jo ar šādas informēšanas sistēmas palīdzību būtu iespējams kontrolēt reklāmas visos pilsētas sabiedriskajos transportlīdzekļos. "Tā pārņemtu visu reklāmu visos pilsētas transporta līdzekļos - gan elektronisko, gan tīri vizuālo. Tas, protams, koalīcijai ir ļoti kārdinoši kontekstā ar politiskās reklamēšanas iespējām uz nākamajām vēlēšanām," piebilst deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas