Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas centrā plāno uzstādīt 18 tualetes; izmaksas tuvojas miljonam

Lai atrisinātu sabiedrisko tualešu trūkumu Rīgā, pilsētas pašvaldība ir nolēmusi uzstādīt jaunas tualetes - 18 vietās pilsētas centrā, Diena uzzināja domē.

Trīs no tām varētu atrasties kanālmalā pie Radio ielas, Bastejkalna un vēl kādā vietā, pa divām paredzēts uzstādīt Ziedoņdārzā un Vērmanes dārzā, pa vienai Esplanādē pie katedrāles, Kronvalda parkā, Viesturdārzā, Eksporta ielā pie pasažieru ostas, Pils laikumā, pie Pulvertorņa, Doma laukumā, pie Saeimas ēlas, Rīgas Tehniskās universitātes Kaļķu ielas ēkas pagalmā, Akadēmijas laukumā un Marijas un Satekles ielu stūrī. 

Kā pastāstīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko, pašvaldība varētu ieguldīt savus līzekļus komunikāciju izbūvei, savukārt pašas tualetes uzstādītu un uzturētu privātas kompānijas. "Dosim iespēju tām pelnīt, iedodot zemes gabalus," stāsta A.Aļeksejenko.

Viņš uzsver, ka patreiz sabiedrisko tualešu pilsētā ir par maz, par ko liecina arī fakts, ka liela daļa tūristu kārtot dabiskās vajadzības dodas uz Rātsnamu. "Vasarās sanāk grupās ap 700 cilvēku. Viņi skatās gleznas, izstādes, un iet arī uz tualeti," novērojis A.Aļeksejenko.

Pēc departamenta pasūtījuma "Arhiteh" izstrādātā tāme paredz, ka 18 tualešu vietu iekārtošana lētākajā gadījumā izmaksātu vairāk nekā 700 000 latu, bet dārgākajā - virs 900 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Mājokļu un vides komitejas deputātu šodien tualešu izveidošanu konceptuāli atbalstīja, taču koalīcijai vēl būs jālemj, vai pašvaldība spēs ieceres īstenot pilnā apjomā. A.Aļeksejenko cer, ka vismaz daļu no tualetēm izdosies uzstādīt jau šajā vasarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas