Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas centrā uz trim ielām iezīmēs velojoslas; uz Vanšu tilta uzstādīs satiksmes spoguļus

Gatavojoties riteņbraucēju skaita pieaugumam, uz trim ielām Rīgas centrā šovasar tiks iezīmētas rekomendējošās joslas velosipēdiem, savukārt uz Vanšu tilta velosatiksmes drošības uzlabošanai tiks uzstādīti satiksmes spoguļi. To šodien, pārbaudot veloceliņu stāvokli, nolēmušas Rīgas domes amatpersonas.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) pastāstīja, ka Rīga gatavojas riteņbraucēju skaita pieaugumam - ja pērn vasaras sezonā ar velosipēdu pilsētā regulāri pārvietojās aptuveni 7% rīdzinieku, sagaidāms, ka šogad velobraucēju skaits pieaugs vismaz līdz 9%.

Pieaugot riteņbraucēju skaitam, nepieciešams uzlabot satiksmes drošību gan uz veloceliņiem, gan pilsētā kopumā. Lai konstatētu nepieciešamos uzlabojumus, Rīgas domes vadība šodien kopā ar veloaktīvistu organizāciju dalībniekiem devās izbraukumā pa veloceliņu Centrs-Imanta.
Brauciena laikā nolemts ne tikai atjaunot veloceliņa marķējumu, bet arī bīstamajās vietās uz Vanšu tilta uzstādīt satiksmes spoguļus. Viens spogulis tiks uzstādīts Citadeles un K.Valdemāra ielas krustojumā, kur pēc satiksmes reorganizācijas veloceliņš sašaurinājuma vietā veido nepārredzamu 90 grādu pagriezienu gar ēkas stūri. Otrs satiksmes spogulis tiks uzstādīts vietā, kur gājēju un velosipēdu ceļš veido nepārredzamu līkumu ap tilta balstiem.

Daugavgrīvas ielā, kur notiek apjomīgi ielas izbūves un rekonstrukcijas darbi, nolemts ērtības labad veloceliņu izbūvēt pēc iespējas taisnāku.

Savukārt uz trim ielām Rīgā - Elizabetes, Dzirnavu un Lāčplēša ielas - šovasar tiks iezīmētas rekomendējošās joslas velosipēdiem. Ielas izraudzītas, jo pa tām nekursē sabiedriskais transports, kura spoguļi ir riteņbraucēja galvas augstumā, radot sadursmju risku.

Spīķeru kvartāla revitalizācijas darbu gaitā šovasar tiks izbūvēts jauns posms veloceliņā uz Dārziņiem, tāpat jauns posms tiks izbūvēts virzienā no tirdzniecības centra "Dole".

Šogad pašvaldība paredzējusi finansējumu arī Zaļā veloceliņa izbūvei viena kilometra garumā.

Savukārt veloceliņa Vecmīlgrāvis-Vecāķi būvniecība pagaidām vēl nesāksies, jo vispirms jāsakārto īpašuma jautājumi. Pagaidām šajā posmā tiks iezīmētas rekomendējošās velojoslas, pastāstīja Ameriks.

Top komentāri

imantnieks
i
vai tiešām vienīgā problēma veloceliņā imanta- centrs ir spoguļu neesamība???? vai domnieki nepamanīja 1. veloceliņš pie olimpijs nbedarbojas, jo gājēji ignorē velo marķējumu. tas saprotams, jo gājējiem ir atvēlēta pārāk maz vieta. gājējeim ir jhāpārvioetrojas pa zājāju 2. tāpat kuldīgas ielā formāli uzklāsoto veloceliņu uz trotuāra. gājējiem jāpārvietojas pa zālāju, lai izvairūtos no riteņbraucējiem. 3. gar botānisko dārzu VISPĀR nav veloceliņa marķējuma (tātad celiņš nav, jocīgi ka RDSD mājaslapā šeit ir atzīmēts veloceliņš). arī asfalts šeit ir katastrofālā stāvoklī.. 4. visā jūrmalas gatvē no tilta līdz aniņmuižas bulvārim vispār nav veloceliņa, lai gan RDSD m\ajaslapā šeit tāds tiek attēlots!!??
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas