Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sāk nojaukt Saktas puķu tirdziņa vecos kioskus

Saktas puķu tirdziņā otrdien sākta veco kiosku nojaukšana. Puķu tirgotāji pārceļas uz pagaidu tirdzniecības vietām Tērbatas ielas sākumā, kur turpinās pārdot ziedus, kamēr tiks pabeigti jaunie ziedu paviljoni.Ap vecajiem kioskiem tiek uzstādīts nožogojums, un rīt sāksies būvdarbi, kurus plānots pabeigt četru mēnešu laikā līdz Latvijas neatkarības proklamēšanas svētkiem 18.novembrī. Savukārt tirgotāji visu vasaru puķes turpinās pārdot turpat līdzās Tērbatas ielas sākumā, kur šodien uzstādītas pagaidu teltis ar caurspīdīgas plēves sienām.

SIA "Rīgas nami" konkursā par jauno ziedu paviljonu būvniecību uzvarēja SIA "Skonto būve", kas tos piedāvāja uzbūvēt par aptuveni 700 000 latu. "Rīgas namu" valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs atzina, ka šādu kiosku būvniecībai tā ir liela summa, taču jāņem vērā, ka kioskiem tiks izbūvētas arī komunikācijas, kanalizācija, ziemā paviljoni būs apsildāmi, bet vasarā darbosies gaisa kondicionēšanas iekārtas.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) šodien žurnālistiem sacīja, ka jautājumam par Saktas puķu tirdziņu ir 14 gadu vēsture, jo, kaut arī pēc apjoma tas nav liels projekts, tas piesaistījis lielu sabiedrības uzmanību un diskusijas, tāpēc tas ir viens no jutīgākajiem projektiem Rīgā, kurš bija jāsaskaņo gan ar sabiedrību, gan daudzām institūcijām.

Ameriks atkārtoti solīja, ka jaunajos ziedu paviljonos vieta tiks garantēta visiem tirgotājiem, kas Saktas puķu tirdziņā strādājuši līdz šim. Esošajos kioskos ir 38 vietas, bet jaunajā paviljonā tirdzniecības telpas būs 30 pārdevējiem, taču vietas pietikšot visiem, jo līdz šim vairāki tirgotāji pārdevuši ziedus divos vai trīs kioskos, sacīja Ameriks. "Rīgas namiem" nodoti nomas līgumi ar 23 tirgotājiem, kas tiks pārslēgti, kad jaunie paviljoni tiks nodoti ekspluatācijā.

Ameriks gan uzsvēra, ka tirgotājiem nebūs tiesību viņiem rezervētās vietas nodot kādam mantojumā vai pārdot nomas tiesības kādam citam - par brīvajām vietām pašvaldība rīkos konkursu.

Saktas tirdziņa puķu pārdevējs Haralds Japiņš šodien Amerikam pasniedza ziedu pušķi, visu "saktinieku" vārdā teica paldies un pauda prieku, ka "viss iet kā pa sviestu". Viņš norādīja, ka reizē ar jaunajiem, pievilcīgajiem paviljoniem puķu pārdevēji varēšot gaidīt arī pircēju pieplūdumu.

Pabeidzot jaunos paviljonus, nomas maksa par tirdzniecības vietu Saktas puķu tirgotājiem dubultosies - līdzšinējo 130 latu vietā mēnesī būs jāmaksā 260 latu. Līdzīgas cenas par tirdzniecības vietu ziedu pārdevēji maksājot arī Centrāltirgū, sacīja Kavacs un uzsvēra, ka, atšķirībā no Centrāltirgus, šie paviljoni darbosies visu diennakti.

Tomēr ne visi puķu pārdevēji ir pārliecināti par drošu nākotni. Vairāki tirgotāji aģentūrai LETA pauda neapmierinātību ar pagaidu tirdzniecības vietām, jo uzstādīto telšu plēves sienas, kustoties vējā, bojā ziedus.

Tāpat pārdevēji nav pārliecināti ne par to, ka vieta jaunajos paviljonos tiešām atradīsies visiem, ne arī par to, ka spēs atļauties šādu cenu samaksāt. Tirgotāji norāda - kaut arī jaunajā būvē būs lielākas ērtības, apkures un gaisa kondicionēšanas iekārtas palielinās būvju ekspluatācijas izdevumus, kas, visticamāk, atsauksies arī uz izdevumiem par tirdzniecību, un ziedu cenas nāksies palielināt. "Un kas tās puķes par tādām cenām pirks?" raizējas pārdevēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas