Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Saktas ziedu tirgotāji satraukti par darba vietām jaunajā paviljonā

Saktas puķu tirdziņa ziedu tirgotāji pirmdien tikšanās laikā ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku (LPP/LC) un SIA Rīgas nami vadību pauda prieku par jauno paviljonu būvniecību, tomēr tirgotāji neuzticas domes solījumam, ka jaunajās telpās tiks izvietoti visi līdzšinējie tirgotāji.

30 Saktas puķu tirdzniecības vietas nodrošina darba vietu vairāk nekā 100 cilvēkiem, kuri vēlas no domes saņemt ko vairāk par mutisku solījumu, piemēram, parakstot nodomu protokolu.

Patlaban jau ceturto gadu Saktas puķu tirdziņu apsaimnieko Rīgas pašvaldības aģentūra Rīgas dārzi un parki, kas no ziedu tirgotājiem iekasēto nomas maksu - 60 000 latu gadā - izmanto Vērmanes dārza uzturēšanai un sakopšanai. Par jauno paviljonu apsaimniekotāju kļūs tā būvnieki - pašvaldības SIA Rīgas nami.

Saktastirgotāja Inta Koļesņikova A pauda bažas, ka Rīgas nami jaunajos paviljonos atļaujas izsniegs bez konkursa, līdz ar to daži tirgotāji tomēr varētu palikt bez iztikas avota. Patlaban tirgotāji no Amerika saņēmuši solījumu, ka jaunajos paviljonos atradīsies vieta visiem līdzšinējiem tirgotājiem, taču Koļesņikova norāda, ka "solīts makā nekrīt". Viņa arī pauda neizpratni, kāpēc paviljona būvniecības projektu nebija iespējams uzticēt līdzšinējam apsaimniekotājam - Rīgas dārzi un parki. "Protams, mēs visi ļoti vēlamies, lai "Saktas" tirdziņš beidzot tiktu sakārtots, bet es uzskatu, ka tas ir "Latvijas Pirmās partijas" reklāmas projekts," teica Koļesņikova.

Arī SIA Saktas zieds valdes priekšsēdētāja Ingrīda Japiņa uzsvēra, ka tirgotāji vēlas saņemt ko vairāk nekā tikai solījumu: "Mums galvenais ir, lai tagadējie tirgotāji varētu turpināt strādāt tirdziņā arī pēc jauno paviljonu būvniecības." Viņa ierosina noslēgt ar domi nodomu protokolu, kas nostiprinātu tirgotāju tiesības darboties jaunajos paviljonos.

Plānots, ka būvlaukuma sagatavošanas un uzturēšanas darbi, celtniecības darbi un inženierkomunikāciju ierīkošana izmaksās 571 272 latus (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN)), taču galīgās izmaksas būs zināmas pēc iepirkumu konkursa beigām, kas varētu tikt izsludināts šā gada aprīlī. Projekta īstenotājs ir pašvaldības SIA Rīgas nami. Būvniecības darbus plānots sākt jūnijā un pabeigt jau septembrī. Būvniecības laikā dome sola visiem tirgotājiem nodrošināt tirdzniecības vietu izveidi blakus teritorijās.

Jaunās ēkas būs izteikti caurspīdīgas - sienas un daļēji arī jumts būs veidots no stikla. Divās paviljona ēkās tiks izvietotas 16 un 14 tirdzniecības vietas. Tajās tiks ierīkota ūdensapgāde un kanalizācijas noteku sistēma, lai tirgotājiem turpmāk vairs nebūtu pašiem jānes ūdens puķēm un pēc tam tas jāizlej parkā. Tāpat jaunais tirdziņš tiks aprīkots ar ugunsdrošības signalizāciju un ugunsdzēsības hidrantiem, paviljonos būs klimata kontrole, lai nodrošinātu puķu tirgotājiem piemērotus apstākļus arī ziemā.

Jaunie paviljoni būs īstermiņa būves ar piecu gadu ekspluatācijas termiņu. Nomas maksa par vienu tirdzniecības vietu noteikta 265 latus mēnesī (ieskaitot PVN). Pirms nedēļas Rīgas namu valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs nformēja - ja Rīgas Centrāltirgū ziedu tirdzniecības vietas tirgotājiem tiek iznomātas par 250 latiem mēnesī, turklāt uz limitētu tirdzniecības laiku - tirgus darba laiku -, tad Saktas tirdziņā pēc kiosku pārbūves tirdzniecības vietas, pēc aptuvenām aplēsēm, varētu iznomāt par cenu zem 200 latiem mēnesī. Turklāt šie kioski ir atvērti visu diennakti un ir daudz rentablāki.

Galīgais lēmums par būvprojekta Puķu tirgus paviljoni Vērmanes dārzā pie Tērbatas ielas īstenošanu tiks pieņemts rīt, 1.martā, Rīgas domes sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas