Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Samazina maksu Vecrīgas autostāvvietās

Rīgas dome (RD) otrdien atbalstīja maksas samazināšanu Vecrīgas autostāvvietās, informē domē.

Saskaņā ar sagatavotajiem dokumentiem turpmāk par pirmo maksas autostāvvietu lietošanas stundu Vecrīgā būs jāmaksā trīs lati līdzšinējo piecu latu vietā, bet par katru nākamo maksas autostāvvietas lietošanas stundu - pieci lati līdzšinējo astoņu latu vietā. Tādējādi maksa par pirmo stundu saruks par diviem latiem jeb 40%, bet par katru nākamo stundu lietošanas maksa saruks par trim latiem jeb 37,5%.

RD Satiksmes departamenta Administratīvās pārvaldes Tiesiskā nodrošinājuma, personāla un informācijas nodaļas galvenā juriste nodaļas vadītāja vietniece Karīna Blass iepriekš RD Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē paskaidroja, ka Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas satiksme" (RS), kas apsaimnieko arī pašvaldības autostāvvietas, pēc iedzīvotāju lūgumiem ir izvērtējis situāciju un konstatējis, ka ir mainījusies ekonomiskā situācija un iedzīvotāju maksātspēja, tādēļ Vecrīgas autostāvvietu maksu varētu samazināt.

Sākotnēji autostāvvietu maksa Vecrīgā tika noteikta atbilstoši iepriekš noteiktajai iebraukšanas maksai kā īpaša režīma zonā, viņa piebilda.

RS arī aicina paplašināt mēneša abonementa lietošanas iespējas, nosakot, ka turpmāk tajos tiks iekļauta arī Vecrīgas teritorija, kā arī Vecrīgas teritorijā būs iespējams saņemt lietotāju kartes, kas tiek izsniegtas nedzīvojamo telpu īpašniekiem vai nomniekiem īpaši rezervētas stāvvietas lietošanai teritorijās, kurās izvietotas maksas autostāvvietas.

Pašlaik Vecrīgā ir 427 maksas autostāvvietas un to vidējais noslogojums mēnesī ir 20%. Piemēram, šā gada septembrī to ieņēmumi veidoja 5451 latu. Vienlaikus RS uzsver, ka maksas autostāvvietu skaits Vecrīgā netiks palielināts.

RD saistošie noteikumi par jaunajām Vecrīgas autostāvvietu lietošanas maksām stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Jau vēstīts, ka līdz 2009.gadam Vecrīgā bija noteikta īpaša režīma zona, taču tad tā tika atcelta. Līdz šim vecpilsētā, salīdzinot ar citām pilsētas teritorijām, bija noteikta paaugstināta maksa par automašīnu novietošanu.

Rīgas pašvaldības autostāvvietas ierīko, apsaimnieko un pārvalda domei piederošais pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas satiksme". Pašlaik uzņēmums apkalpo 4251 maksas autostāvvietu, ieskaitot Vecrīgu. "Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas