Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Šonakt nostiprinās dzelkšņu stieples ap Vanšu tilta vantīm

Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieki šonakt turpinās darbus uz Vanšu tilta, lai nostiprinātu dzelkšņu stieples uz tilta pirmās - lēzenākās - vanšu grupas, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Pagājušā naktī veikti sagatavošanās darbi - tā sauktā Bruno stieple apvīta ap lēzenākās vanšu grupas vantīm, taču vēl nav pacelta un nostiprināta - tas tiks paveikts šonakt. Kad lēzenākās vantis būs nodrošinātas pret kāpējiem, departamenta darbinieki to pašu darīs arī ar pārējām tilta vantīm, un kopumā šis process aizņems vairākas naktis.

Vanšu tilta vantis tiek apjoztas ar tā saukto Bruno stiepli, kas ir līdzīga dzeloņstieplei, kurai dzeloņu vietā ir žiletēm līdzīgi asmeņi. Lai netraucētu satiksmei, darbi tiek veikti no plkst.22 līdz 6 rītā.

Kopumā Rīgas domei šī drošības elementa uzstādīšana izmaksās 11 120 latus, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), taču lielāko daļu no šīs summas veido darbaspēka izmaksas, turklāt jāņem vērā, ka darbinieki strādā naktīs, skaidroja Ahuna-Ozola.

Dzelkšņu lente iegādāta Vācijā, bet sagatavota uzstādīšanai Latvijā. Rīgas dome iegādājusies 42 Bruno stieples iepakojumus, katrā no tiem ir stieple 10 metru garumā. Kopumā dzelkšņu lente pašvaldībai izmaksājusi 740 latus, neieskaitot pievienoto vērtības nodokli.

Tā kā kopējās drošības līdzekļa uzstādīšanas izmaksas bez PVN ir 9200 latu, iepirkums par to nav rīkots.

Kā ziņots, kopš otrdienas apsardzes uzņēmums "Koblenz drošība" sācis Vanšu tilta fizisku apsardzi, jo divu dienu laikā fiksēti trīs mēģinājumi uzrāpties pa tilta vantīm.

Svētdien, 22.jūlijā, pārvarot ap vantīm uzstādīto žogu, līdz smailei ticis kāds 26 gadus vīrietis, kurš bija sastrīdējies ar draudzeni, tomēr pēc pārrunām ar glābējiem piekrita nokāpt lejā.

Pēc šī incidenta SIA "Rīgas tilti" uz tilta ieviesa apsardzi, taču jau nākamajā naktī pa vantīm mēģināja uzrāpties vēl divi vīrieši - viens 19 gadus vecs iereibis puisis notverts laikus, bet mirkli vēlāk, par spīti apsardzei, pa tilta trešo vanšu grupu veiksmīgi izdevās uzrāpties 24 gadus vecam jaunietim, kurš atradies psihiatriskajā uzskaitē.

Rīgas pašvaldība uzsver, ka rāpšanās pa tilta vantīm ir huligānisms, par kuru personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām (10 000 latu).

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta aprēķini liecina, ka viena šāda pārgalvja glābšanas darbi dienestam izmaksā ap 1500 latu, taču šajā summā nav iekļauti zaudējumi, kas tiek radīti pilsētas iedzīvotājiem, kad tiek slēgta satiksme pār Vanšu tiltu.

Jautājums par tilta vanšu drošību tika aktualizēts jau 7.jūnijā, kad kāds jaunietis ar garīgās veselības traucējumiem uzrāpās līdz tilta smailei un izdarīja pašnāvību, no tās nolecot.

Rīgas dome ap divu lēzenāko vanšu grupām uzstādīja nožogojumu, taču šis risinājums izrādījās neefektīvs. Tāpat pašvaldība solīja "tuvākajā laikā" vantis apjozt ar dzelkšņu lenti, tomēr līdz 22.jūlijam tas joprojām nebija paveikts.

Kad vantis būs apjoztas ar dzeloņstiepli, tās tiks aprīkotas ar signalizāciju un tiltu apsargās profesionāla apsardzes firma.

"Rīgas tilti" veikuši cenu aptauju un otrdien uz divām nedēļām noslēguši līgumu ar "Koblenz drošība" par tilta apsardzi. Vēlāk par šī pakalpojuma organizēšanu, visticamāk, tiks izsludināts iepirkuma konkurss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas