Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Tiesa skatīs operas solistes Grigorjanas lietu

Rīgas Centra rajona tiesa pirmdien skatīs administratīvā pārkāpuma lietu pret operas solistu Asmiku Grigorjanu.

Grigorjanai sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Par sīko huligānismu pārkāpējam var uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm. Rīgas

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldības policija jūnija vidū naktī aizturēja režisoru Viesturu Kairišu, kurš bijis reibumā un uzvedies huligāniski. Kopā ar viņu aizturēta arī lietuviešu izcelsmes operas soliste Grigorjana.

Pēc policijas sniegtās informācijas, konflikts izcēlies plkst.5.43 Vecrīgā, Kalēju ielā. Tur Kairišs kopā ar dzīvesbiedri Ievu Jurjāni un Grigorjanu atradušies, kad devušies mājup un meklējuši taksometru pēc svinībām par godu Rīgas Operas festivālā notikušās Džakomo Pučīni operas "Triptihs" pirmizrādei, kuras režisors ir Kairišs, kostīmu māksliniece - viņa dzīvesbiedre, bet Grigorjana izpilda vienu no galvenajām lomām.

Režisors jokojot sācis sarunu ar policiju, kas vainagojusies ar to, ka likumsargi viņu grasījušies aizturēt un vest uz iecirkni. Šajā brīdī konfliktā iesaistījusies Grigorjana, kura aktīvi centusies aizstāvēt režisoru - iepļaukājusi policistus, spērusi viņiem un izteikusies necenzētiem vārdiem.

Uz vairākkārtējiem policijas aizrādījumiem netraucēt viņa nav reaģējusi un tika aizturēta. Abi aizturētie nogādāti policijas iecirknī. Alkohola tests sievietes izelpā uzrādīja 1,96 promiles alkohola, bet Kairišs no alkohola testa veikšanas uz vietas atteicās, tādēļ viņš reibuma pakāpes noteikšanai nogādāts medicīnas iestādē Hospitāļu ielā.

Grigorjanai sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām, savukārt Kairišs saukts pie atbildības par atrašanos sabiedriskā vietā reibumā.

Par sīko huligānismu pārkāpējam var uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm. Savukārt par atrašanos sabiedriskā vietā reibumā izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu līdz 50 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas