Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Turpinās pagarināt Ķengaraga promenādi

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien nolēma piešķirt 221 507 eiro no infrastruktūras fonda Ķengaraga promenādes - gājēju un veloceliņa Centrs-Dārziņi turpinājuma izbūvei gar Daugavu, portāls Diena.lv uzzināja Rīgas domē.

"Promenāde tiek pagarināta katru gadu, un šogad plānots izbūvēt 718 metru garu promenādes posmu, labiekārtojot apkārtējo teritoriju. Tāpat iecerēts izveidot jaunu piebraucamo ceļu, kas ļautu no promenādes nokļūt līdz Maskavas ielai," norādīja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

Darbu gaitā plānots veikt gājēju un veloceliņa izbūvi, gājēju aizsargbarjeru, ceļa zīmju, brauktuvi norobežojošo elementu, ceļa zīmju uzstādīšanu, kā arī nodrošināt teritorijas labiekārtošanu, nostiprinot esošās nogāzes un izvietojot papildus atpūtas soliņus, atkritumu urnas, veloturētājus.

Labiekārtošanas darbus Ķengaraga promenādē Rīgas Austrumu izpilddirekcija veic jau vairākus gadus. Gar Daugavu izveidots gājēju un veloceliņš, kas papildināts ar atpūtas soliņiem, vides objektiem, rotaļu laukumu, putnu novērošanas torni, gājēju tiltiņiem, labiekārtoto Mazjumpravas muižas teritoriju. Ķengaraga promenādē kopā labiekārtota teritorija vairāk nekā piecu kilometru garumā.

2014.gadā veloceliņam tika izveidots pagarinājums no Ķengaraga promenādes līdz Mazjumpravmuižai, bet 2015.gadā tika pabeigts jauns gājēju un veloceliņa turpinājums 630 metru garumā posmā no Mazjumpravas muižas uz Dārziņu apkaimes pusi, bet pērn tika sakārtots 500 metrus garš posms līdz Rumbulas apkaimei.

Top komentāri

Laima
L
Jācer, ka ne Kr. Barona ielas kvalitātē...
Sabotāžas centrs
S
Latvijas galvenajam padomju imigrantu rajonam - visu iespējami labāko!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas